Az Arsenal Yossi Benayoun 87. percben történő fejesével tudta csak megszerezni az Aston Villa ellen a három pontot egy pokolian nehéz mérkőzésen.

Az izraeli középpályás tíz perccel a meccs vége előtt állt be, de így is döntő embernek bizonyult. A lefújást követően Benayoun elégedettségének adott hangot, hogy sikerült kihasználni egy esélyt Arséne Wengertől.

"Persze nem láttam előre, hogy én fogom a gólt szerezni, de igyekszek minden lehetőséget kihasználni a legjobb teljesítményemet hozván. Az elmúlt két mérkőzésen még csak pályára sem léphettem, így egy kissé frusztrált a helyzet, de ez természetes." - mondta Benayoun.

"A Villa ellen azonban úgy érzem, megtettem a magamért, sikerült gólt is fejelnem, s végül nyerni is tudtunk."

"Azt gondolom, hogy a csapat egyre inkább összeforr, és egyre inkább jobban játszunk. Amikor sikerül az eredményeket is szállítanunk, akkor még nagyobb lesz a hitünk, az önbizalmunk magunkban. Múlt vasárnap veszítettünk, de most szerdán nyertünk, remélhetőleg sikerül egy újabb győzelmi szériát elkezdenünk."

A mérkőzést követően többen is gratuláltak Benayounnak, többek között Thomas Vermaelen is, aki azt írta a Twitteren, hogy az izraeli mentette meg őt a mérkőzés miatt. Mint ismert, az Aston Villa egyenlítő gólját Vermaelen hibája előzte meg, amikor nem pontosan tette hátra a labdát Per Mertesackernek. A belgán kívül még maga Wenger is méltatta Benayount.

"Yossi remekül beilleszkedett a csapatba, nagyszerű profi játékosról van szó, remek szellemmel. Nagyon intelligens középpályást ismertünk meg benne, ezt a mérkőzésen be is bizonyította. A beállását követően újból stabil volt a középpályánk, ez pedig három pontot ért, ami kulcsfontosságú volt a City elleni vereségünket követően." - mondta Wenger.

Benayoun a nyáron egyéves kölcsönszerződés erejéig csatlakozott a Chelseatől az Arsenalhoz, és már sokan bíztatják Wengert, hogy igazolja le véglegesen az izraeli középpályást.

"Szerencsére a kölcsönszerződése az egész évadra szól, szóval nem most azonnal kell eldöntenünk, hogy leigazoljuk-e véglegesen."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

12 éve
Törölt felhasználó
Nekem őszintén nem tetszik Ramsey játéka a City elleni meccsen kimondottan megőrültem hogy 3 sarkazott de egy passz nem ment neki kb és megőrültem tőle de Yossi-t sajnos még ebben az évben nem láttma nagyon játszani csak 10 perceket de szerintem is lehetne rotálni és kezdetni mondjuk a QPR ellen kezdetni őt
12 éve
Törölt felhasználó
Biztos, hogy most pihentetném Ramseyt és vagy Yossit vagy Rosit kezdetném. Azt, hogy Gervinho fáradt azt az utóbbi 2 meccsen nem lehetett mondani, hiszen ha nem is lett eredménye, de a kezdők közül a támadó szekcióban benne láttam a legtöbb fantáziát.
12 éve
Törölt felhasználó
Lekel igazolnunk egyértelmű :)
12 éve
Törölt felhasználó
Yossi kicsit hasonlít Ebouéra, mármint ő is csupaszív játékos, és tényleg ha van lehetősége azt mindig megragadja, és jól is játszik, és nem sír a szája ha a padot kell koptatnia 2-3 meccsig egyfolytában! Nagyon örülnék ha végleg maradna, szerintem jó kiegészítő ember! Jobb mint Arshavin vagy Chamakh, sokkal!!!
12 éve
Törölt felhasználó
Hát igen, de azért nagyon kijöttek a gyengeségei Mertének, mégha én nagyon szeretem is. Kosci pl biztos megoldotta volna, igaz az ő szintjén nagyon kevés védő van jelen pillanatban! Érdekes, hogy mennyire nincs sztárolva, pedig valami elképezstően jó és a stílusa is lenyűgöző, annyira elegáns. Biztos vagyok benne, hogyha valaha összejön a Sagna-Koscielny-Vermaelen-Santos 4-es, akkor az egy betonfallal lesz egyenlő. De a többi védőnket is nagyon kedvelem, főleg Pert és Gibbset:D

Szólj hozzá