Az Arsenalnak és a Premier Liga többi csapatának a novemberi válogatott találkozók jelentették az utolsó kisebb megállást és pihenőt a decemberi extrém hónap, azon belül főleg a karácsonyi időszak előtt, amikor a klubok gyakorlatilag három naponként fognak játszani.

Arséne Wenger emiatt úgy gondolja, hogy a rotálás, a játékosok pihentetése kulcsfontosságú lesz az elkövetkezendő időszakban, ugyanis a túlterhelésekből fakadó sérülések most kiváltképpen rosszul jönnének a csapatnak, egy olyan periódusban ahol rengeteg pont forog kockán.

"Rengeteg meccsünk lesz az elkövetkezendő időszakban, szóval sokat fogok rotálni." - mondta Wenger, akinek az előző szezonban akadtak problémái a játékosok kicsereléseivel.

"A tavalyi szezonban nem egyszer kellett három napon belül 10 játékost is rotálnom a kezdőben, mert rá három napra ismét meccsünk volt. Természetesen mindenki értetlenül állt a döntésem előtt, de továbbra is úgy vélem, ha egy csapat nagy kerete van, azt ki kell használni."

A rotáció miatt több, eddig hanyagolt játékosnak is eljöhet az esélye, az egyik ilyen például Yossi Benayoun, aki egyelőre háromszor léphetett a kezdőként pályára az Arsenalban azok után, hogy a nyártól a Chelseatől jött kölcsönbe. A helyzet jelenleg azonban nem fest túl rosszul.

"Szerencsénk volt, mert Koscielny, Mertesacker és Vermaelen is csak egy-egy meccset játszottak a kettőből a novemberi válogatott szünetben. Most az a kulcs, hogy mindenki visszazökkenjen a klubjához és az itteni szinthez."

"Van Persie esetében volt egy megállapodásunk a holland szövetséggel, és ők is jól jártak. Ők is tudják, hogy Angliában nincs téli szünet, Robin így a többiekhez képest jobban túlterheltebbé válhat. A közelgő EB miatt pedig ők sem engedhetik meg maguknak, hogy egy ilyen játékos minden meccsen részt vegyen, amik közül van olyan, aminek semmilyen tétje sincs."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

12 éve
Törölt felhasználó
rolandcska, ez tetszett :D
12 éve
Törölt felhasználó
Wenger jöhetnél ide is rotálni tavasszal ,szántás után. 🧀
12 éve
Törölt felhasználó
Januárig pusztán tizenkettő meccsünk van. Ebben benne van a még novemberben esedékes négy mérkőzésünk és a január 2. án esedékes Craven Cottagei látogatás. Utána cirka 2 hét pihenő lesz és a nagy iram folytatódik.

Azt hiszem nem várok sokat a csapatból ha azt mondom, hogy ezek meccsek után a bajnokságban 46 pontot szeretnék látni, a BL csoportkörben további 6 pontot és egy ligakupa elődöntőt. Azt hiszem nem nagy elvárások... :)
12 éve
Kösz az infót Athlon. :)
12 éve
Arsenalfan25! Az Arsenal a harmadik körben kezdi meg az FA Kupán, hagyományosan januárban, a hivatalos honlap szerint január 7-én lesznek azok a meccsek, szóval akörül tudjuk majd meg, hogy kivel játszunk majd.

Szólj hozzá