Arséne Wenger annak ellenére elégedett volt a Robin van Persie-t helyettesítő Marouane Chamakh-al, hogy a marokkóinak ismét nem volt fényes teljesítménye a Stoke elleni bajnokin.

Azt követően, hogy az Arsenal 29-ese remek debütáló hónapokon volt túl az új csapatával, 10 gólt szerezvén a Premier Ligában, Chamakh formája megcsappant és visszaesett, ráadásul van Persie remek teljesítményének köszönhetően általában csak a padon kezdhet.

A Stoke ellen azonban Wenger pihentetni kényszerült a holland csatárt, így jöhetett volna el Chamakh ideje, aki első alkalommal kezdhetett a bajnokságban az idei szezonban. A nagy áttörés azonban megint elmaradt.

"Úgy gondolom, hogy Marouane nagyon jól dolgozott, egy-két gól igazán jót tenne neki. Ma is volt két-három alkalom, amikor éppen csak lemaradt a beíveléseknél. Elégedett vagyok a teljesítményével, mert úgy vélem, valahol ő is tudja, hogy van Persie jelenleg megfoghatatlan. Mivel két szélsővel játszunk, egy középső csatárnak marad hely a formációban." - mondta Wenger.

"Van Persie remek formában van, de Chamakh is kapni fog meccseket, s biztos vagyok abban, hogy az önbizalma is helyre fog jönni, ha játszik majd, s rúg pár gólt."

Chamakh jelenlegi formájából kiindulva több lap is megszellőztette, hogy a marokkói januárban Olaszország felé veheti az irányt, ahol az AS Roma játékosa lenne. A spekulációt azonban mind Wenger, mind a játékos menedzsere cáfolta a közelmúltban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (23)

13 éve
Törölt felhasználó
Ne felejtsétek el,hogy Rosicky és Arshavinnak is voltak gyenge hónapjai,szerintem még türelmesnek kéne vele lenni mindenkinek.Sőt Rosickyt én már temettem most mégis elég jól összeszedte magát.
Az a véleményem,hogy meg van benne minden,hogy mondjuk egy Bendőtől jobb csatár legyen belőle,mert van benne alázat.
13 éve
Törölt felhasználó
Lehet ha többször lenne kezdő folyamatosan akkor jobban belerázódna. Remélem összekapja magát mert nagyon szimpatikus és tud ő jól játszani :)
13 éve
Törölt felhasználó
Lehet benne valami, hogy Chamakhnak már nem túl sok dobása van a csapatnál, de véleményem szerint ezt az évet még megkapja Wengertől. Egyrészt jár neki az esély, mert ennél benne sokkal több van (mindenki láthatta). Másrészt Wenger egyáltalán nem szokott télen játékosokat eladni (de venni se nagyon), harmadrészt pedig nem lenne egyszerű eladni egy olyan játékost, aki úgy "mutatkozna be" az új klubjánál, hogy egy hónapig nem számíthatnának rá az ANK miatt.
13 éve
Engem sem győzött meg Chamakh és szerintem ez az utolsó éve itt vagy már télen eladnám !!! Egyépként énis úgyvagyok hogy kell egy csatár a télen mindenképpen mert Chamakh és Park-sem tud hasonló teljesítményt nyujtani mint Persie mondjuk nem is várnám el hogy így játszanak mint a holland de legalább mutassanak valamit ( sajnos Parkot nem láttuk még ) !!! anugy ha lehetne neveket mondani én Podolskit ,G.Rossit vagy akár Soldadot-Negredot látnám itt szivesen nekem nagyon tetszik a játékuk beleillenének a csapatba !!! De ez mind1 is remélem a bolton és a chelsea ellen folytatjuk ezt a jó sorozatot !!! Hajrá Arsenal !!! Go Gunners !!!
13 éve
Törölt felhasználó
Egyetértek Aron21-el. Chamakh elég hosszú ideje nem tud már felmutatni semmi értékelhetőt. Így Van Persie-nek nincs szinte értelmes cseréje sem aki beállhatna. (maximum Park, de Wenger úgyis a marokkóit játszatná :shut: )
Télen tovább kell adni rajta, amíg normális összeget kapunk érte, és meg kell találnia Wengernek a tökéletes csereembert aki hasznára van a csapatnak! :)

Go Gunners!

Szólj hozzá