Carl Jenkinson élete nem várt fordulatot vett a nyáron. A fiatal angol védő a tavalyi karácsonyt még az angol Konferencia Ligában kezdte meg a Charlton Athetlicből kölcsönben, ám az átigazolási időszakban már kedvenc csapatához, az Arsenalhoz igazolhatott.

A 19 éves játékos karrierje azonban újabb szakaszához ért - talán a legfontosabbhoz. Bacary Sagna sérülése miatt ugyanis ő az első számú esélyes a jobb hátvéd poszt betöltésére, s Arséne Wenger is sűrűn utalt rá a nyilatkozataiban, hogy valószínűleg Jenkinson lesz az, aki kezdeni fog a hétvégi bajnoki meccsen a Sunderland ellen, annak ellenére, hogy több opciója is van Sagna pótlására.

"Jenkinsonnak nagyon jó képességei vannak. A fittsége kiemelkedő, gyors játékosról van szó, akinek a beívelései is pazarok - emellett remekül segíti a támadásokat is. Természetesen azonban még dolgozunk vele, de az jól látható, hogy folyamatosan fejlődik." - mondta Wenger.

"Már korábban is játszhatott a felnőtt csapatban, s láthattuk, hogy voltak jók és rosszabb napjai is. Az utóbbi közé tartozik a Manchester United elleni meccse, de négy nappal azelőtt, az Udinese elleni BL-meccsen remek teljesítményt nyújtott."

Annak ellenére, hogy Wenger gyakorlatilag elárulta, hogy Jenkinson lesz játékban a Sunderland ellen, nem valószínű, hogy az elkövetkezendő két és fél-három hónapban, amíg Sagna vissza nem tér, mindig az ifjú angol lesz a pálya jobb szélén - a franciának ugyanis több jelöltje is van a posztra.

"Van egy pár lehetőség a tarsolyunkban. Megpróbálkozhatunk Andre Santos ottani bevetésével, de Djourou is tud ott játszani. Koscielny az akadémiai szinten korábban szintén jobb szélső védőként játszott, de rajtuk kívül ott van még Coquelin és egy fiatal tehetségünk a tartalékcsapatban Nico Yennaris személyében. Egyelőre csak annyi biztos, hogy az elkövetkezendő három hónapban többen is fognak Sagna posztján játszani, mert Jenkinson nem tudja vállalni az összes meccset a soron következő hetekre."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

13 éve
ericsson: Én minden admin,szerkesztő társam ellen megyek Jenkinson ügyben. A beívelései igen is jók a srácnak, az hogy nincs ott senki középen arról már nem ő tehet, hanem a szuper 4-3-3. 4-4-2-ben sokkal jobban kifizetődőbb lenne Jenkinson is. A srác Arsenal szurkoló mióta él, imádja a csapatot, nagy lépés volt neki a Charlton-ból átszambázni az Arsenalba, nyilván idő kell még neki. De Sagna-tól nagyon sokat tanulhat. Vermaelenék se véletlen voltak tőle elragadtatva, a leigazolását követő 1 hónapban.
13 éve
Törölt felhasználó
Sose értettem, hogy amikor tippelni kell a meccs eredményére az ellenfélnek az a bizonyos 1 gólt miért mondja mindenki :D :D Ha már tipp akkor legyen 3-0 ide :)
13 éve
Én bízok Jenkinsonban !!! Lehet hogy eddig nem ment neki de mikór bizonyítson ha nem most....Senkinek sem könnyű a beilleszkedés és amugyis még nem volt neki sok lehetősége arra hogy megmutassa hogy vele is kell számolni !!! Úgy gondolom hogy pár meccs kell neki ( amit most Sagna sérülésével megis kap ) és hamar felveszi őis a ritmust !!! A meccsel kapcsolatban annyit hogy AOC remélem játszik majd és hogy nyerünk 3-1 re :P Hajrá Arsenal !!! Go Gunners !!!
13 éve
Törölt felhasználó
Hát tényleg fejlődnie kell, mert amit művelt a Mu ellen az valami borzalom volt...
13 éve
Törölt felhasználó
Wenger bízott Na$ri és Fabregas maradásában is. Pont az a hibája, ami a legnagyobb erénye is: túlságosan megbízik a játékosaiban, akik később kihasználva ezt megvezetik.
Sajnos nem a becsület és lovagiasság világát éljük.
🤢

Szólj hozzá