Arséne Wenger a héten nagy valószínűséggel végre elkezdi az átigazolási kasszából való költekezést, s a Telegraph mai cikke szerint három játékos áll közel az Arsenalhoz való leigazoláshoz: Alex Ocalde-Chamberlain, a Southampton fiatalja; Joel Campbell, egy Costa Rica-i tehetség; és egy középső védő, akinek a személye még mindig nem eldöntött.

Oxlade-Chamberlainért az Arsenal már januárban is próbálkozott, s a játékos édesapja is többször hangoztatta, hogy fia szívesen kipróbálná magát az ágyúsoknál. A télen való próbálkozás a leigazolásáért azon bukott el, hogy a Southampton 40%-os részesedést akart a játékos későbbi eladásából. A Southampton viszont hajlandó volt kivenni ezt az opciót, igaz, ezért az Arsenalnak két millió angol fonttal kellett növelnie a télen ajánlott összeget, így jelenleg úgy néz ki, hogy Oxlade-Chamberlainért első körben hét millió fontot fizet Wenger, míg további öt millió font a játékos arsenalos teljesítményétől lesz függőben.

Joel Campbellről, a Costa Rica-i válogatott 19 éves tehetségéről már korábban is volt szó, igaz, egy bő hónapja úgy tűnt, hogy eredmény nélkül fejezdőnek be a tárgyalások. A legfrissebb hírek szerint azonban ismét fordult a kocka, és Campbell közel áll az Arsenalhoz való leigazoláshoz. Mivel az U-20-as világbajnokság a játékos nemzeti csapatának a közelmúltban véget ért, a Campbellel való megállapodás is hivatalossá válhat.

Thomas Vermaelen hát-, valamint Kieran Gibbs combsérülése meggyorsíthatja az Arsenal védőigazolását. Wenger már hónapok óta hangoztatja, hogy minimum egy angol, de legalább az angol bajnokságban már tapasztalt középső védőt akar igazolni, ezzel kapcsolatban három név merül fel folyamatosan az Arsenallal: Christopher Samba, Phil Jagielka és Gary Cahill.

Jelenleg úgy tűnik, hogy Sambáért jegelte Wenger az érdeklődését, míg Jagielkáért irreálisan magas összeget kér az Everton, nagyságrendileg 18 millió fontot, ráadásul kérdéses, hogy az angol játékos is el akar-e jönni az Evertontól. Fontos azt is megjegyezni, hogy mindkét védő a közelmúltban írt alá újabb négy éves szerződést a jelenlegi klubjaikkal. Az Arsenal így Gary Cahill felé fordulhat, akinek van egy 17 millió fontos minimum kivásárlási záradéka a szerződésében, ám kontraktusa egy év múlva lejár a Boltonnál. Wenger abban bízik, hogyaz átigazolási szezon vége felé haladva a Bolton megelégszik egy 13-15 milliós összeggel, amelyből ők is meg tudják kezdeni az erősítést.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

13 éve
Törölt felhasználó
tehetségből van elég a rutint kéne hozni mert 6. helyért kell majd küzdenünk a PL.be ha ilyen igazolások lesznek
13 éve
Törölt felhasználó
de wenger mér nem Mertesackert igazolja le????
13 éve
Törölt felhasználó
Aaron 21 és arsenal1220: A PRÓFÉTA BESZÉLJEN BELŐLETEK!
13 éve
Törölt felhasználó
A Sky Sports szerint Chamberlain orvosin van nallunk.
13 éve
Törölt felhasználó
hát tényleg elkezdhetné látván azt , hogy már most rengeteg a sérült...és a felkészülési eredmények is lehangolóak..

Szólj hozzá