Egészen mostanáig minden nyitott volt arra, hogy Juan Mata, a Valencia sztárja az Arsenalhoz igazoljon, de ahogyan arról már tegnap délelőtt beszámoltunk, Arséne Wenger a saját dolgát nehezítette meg azzal, hogy nem tett ajánlatot július 31-e éjfélig a játékosért a Valenciának.

Vasárnapig több forrás is arról számolt be, hogy az Arsenal és a Valencia között szóban megszületett a megállapodás, melynek értelmében Matát 23 millió euróért megveszi az angol együttes. Ezzel szemben a kért összeg nem érkezett meg időben, s úgy hírlik, Mata idén télen kötött szerződésében egy új opció lett érvényes, méghozzá hogy augusztus 1-je után a minimum kivásárlási ára 60 millió euróra emelkedett.

Az ügy hátterében a Telegraph szerint nem más áll, mint Cesc Fabregas. Wenger még mindig szentül hiszi, hogy maradásra bírhatja a csapatkapitányt, s ez esetben nem lenne szükség Matára. Mindeközben a Barcelona elnöke, Sandro Rosell a hírek szerint visszarepült Spanyolországba a csapatuk amerikai túrájáról, hogy tovább egyeztessen az Arsenallal a spanyol eladásáról.

Az Arsenal a lehető leggyorsabban eladná a távozni kívánó Fabregast, amennyiben a Barcelona kifizetné az ágyúsok által kért összeget, s a hírek szerint Rosellék a játékos majdani bérét próbálnák úgy lecsökkenteni, hogy a fennmaradó pénzösszeget belefoglalják az Arsenalnak fizetendő kivásárlási árba.

A Mirror újságírója, John Cross szerint Wenger magabiztos, hogy a nemrégiben életbe lépett helyzetek ellenére még mindig meg fogja tudni szerezni Matát Fabregas távozása esetén, s további tárgyalásokat folytat a Valencia vezetőségével, illetve a játékos édesapjával, aki egyben a menedzsere is.

Az általában jól értesült Sky Sports News legfrissebb cikke Matáról azonban erősen sántít. Az angol forrás egy olasz lap, a CalcioMercato.com Mata édesapjával készített interjúján alapszik, amelyben az áll, hogy a Valencia egyszerűen visszautasította az Arsenal ajánlatát, ugyanakkor úgy vélik, hogy az Arsenal - több csapattal egyetemben - a későbbiek folyamán még vissza fog térni a játékosért.

Az interjú hitelessége azonban erősen megkérdőjelezhető, mint ahogyan a Sky Sports News riportja is, amelyben azt állítják, hogy Mata jövőre ingyen igazolhatóvá válik, amely tény egyértelműen nem igaz és meglepően rontja a forrás hitelességét.

A játékos jelenleg a Valencia edzőtáborában készül a következő barátságos meccsükre, amelyet kedden rendeznek a német Hamburg ellen. A napokban vélhetően több új információ is napvilágot lát vele kapcsolatban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

13 éve
most megint írok egy új nevet!!!xDDD :D Ha Bendtner menne a Stoke Citybe akkor én azért hoznám el onnan Jonest mert olyasmi játéks stílusa van mint Adebayornak volt!!Egyáltalán nem lassú és mindkét lábával nagyon jól lő!!Emellett segítene a rögzített helyzeteknél ,mivel a PL-ben nincs sok olyan játékos aki nála jobban fejel!! :) én egy Bendtner-Jones cserébe bele mennék!! :) Régen volt rajtam kivül pár szurkoló aki mondta hogy jó igazolás lenne nekünk ,nem tudom már kik voltak!!
13 éve
Mata mondta még régen hogy szívesen játszana itt, szal lehet jönni fog!!Még Barton kell és egy KH , meg egy befejező csatár mert így hogy 2 normális csatárunk van nem fogjuk kihúzni a bajnokságot velük!!Pedig ha lenne 3 nagyonjó befejezőnk , akkor már nem lenne egész idényben baj a góllövéssel lásd: MU ott volt Chicha,Rooney,Berbatov és szinte mindig minden meccsen betalált valamelyik!!Ez a 3-as ebben az idényben 59!!! gólt lött!!!!Szal nekünk se lenne rossz egy ilyesmi csatársor mert jelenleg ez a csatársor nagyon gyenge , Vela és Chamakh jelenleg egy nagy 0!!!Csak Gervinho és RVP tud gólt rúgni ebben a csapatban!!:SS
13 éve
Törölt felhasználó
Az igen! Hogy ha már Mata-t is megszerezné az Inter, akkor tényleg lehet valami valóságalapja annak, hogy Sneijder-t hamarosan a Mu-nál látjuk! Elég rossz hír számunkra! De én még mindig azt mondom, hogy akkor járunk a legjobban ha marad a Cesc&Nasri páros, és akkor felőlem Mata mehet amerre akar!
13 éve
Törölt felhasználó
Ezt a cikket még kiegészíteném annyival, hogy Mata édesapja szerint az Inter lenne a legjobb választás fia számára, és várják az Inter ajánlatát (is, az Arsenal ajánlata mellett). Ez valamelyest ferdít a képen. (soccernet.com)
13 éve
Törölt felhasználó
Hát igen, ahogy ismerjük Bendtner igényeit és azt a "szerény" oldalát, nem csak a fizetési feltételekkel lennének gondok, hanem azzal is, hogy a világ legjobb csatára eleve nem szerepelhet egy ilyen csapatba! 🧀

Frimpong-ból nagyon jó játékos válhat! Azt még nem nagyon tudom elképzelni, hogy Songot kiszorítsa, de egy biztos, az afrikai emberére talált ezen a poszton fizikailag és technikailag (amibe Alex az előző 1-2 szezon óta nagyon-nagyon sokat fejlődött) is.

Szólj hozzá