Marouane Chamakh osztja csapattársai véleményét abban a kérdésben, hogy a februárban elszenvedett kínos Ligakupa döntőbeli vereség okozta az Arsenal szétesését a hátralévő időszakra.

Az Arsenal februárig remekül kezelte a négy sorozatban való vetélkedés súlyát, Arséne Wenger együttesének 2005 után idén volt a legnagyobb esélye, hogy nyerjenek végre valamit. Ám a Birmingham elleni döntőben, az utolsó pillanatokban bekapott gól megpecsételte a csapat sorsát a továbbiakban, ugyanis néhány héten belül mind a Bajnokok Ligájából, mind az FA Kupából búcsúztak Wilshereék, s végül a bajnokságban sem termett babér a ágyúsoknak.

"Minden nagyon furcsa. Februráig végéig úgy nézett ki, hogy minden fronton eredményesek lehetünk. Aztán elveszítettük a Ligakupa döntőt és megrendült a magunkba vetett hitünk." - mondta Chamakh a Daily Mirrornak.

"Minden nagyon gyorsan történt, eztán jött a Bajnokok Ligája: jól játszottunk az első meccsen, de a visszavágón kikaptunk és kiestünk. Én mindezeket a kudarcokat a Ligakupa döntő elvesztése miatt tudom be. Lehet, hogy ez az első szezonom az Arsenalnál, de a csapattársaim már több éve itt vannak, ők már csak tudják, milyen érzés lett volna nyerni valamit az idén."

"De mindezek ellenére sem gondolom úgy, hogy változtatnunk kellene a stílusunkon. Ha megnyertük volna a döntőt, akkor mindenki úgy beszélt volna rólunk, hogy nem csak szép futballt játszunk, de eredményesek is vagyunk. Minden azon az egy gólon múlt az utolsó percen. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a szép játékstílusunkat összehozzuk a várt eredményességgel, s bár ez idén sem sikerült, magabiztos vagyok, hogy egyszer majdcsak összejön." - tette hozzá.

Chamakh ingyen igazolt a Bordeauxtól az Arsenalhoz a tavalyi nyáron, s van Persie, valamint Bendtner kora szezonbeli sérüléseivel huzamosabb ideig a kezdőben találta magát. Ám a két támadó visszatérésével a marokkói játékideje is leredukálódott, így többen attól tartanak, hogy mindössze egy idény után továbbáll. Érdeklődő mindenesetre van, a Lazio már megerősítette a 9 millió fontos ajánlatukat Chamakhért.

"Nagyon más az Angliában használt taktikák. Lényegében egy teljesen új stílushoz kellett hozzászoknom, itt minden eltérő: ahogy vezetjük a támadásokat, ahogy fel kell futni, ahogy helyzetbe hozzuk magunkat, s ahogy védekezünk." - árulta el.

"De úgy érzem, többé-kevésbé sikerült hozzászoknom ezekhez, bár még van mit tenni. Ezenkívül szerintem hozzá tudtam tenni valamit a csapathoz. Eddig is jó voltam például a levegőben, de természetesen ezen a téren is tovább lehet fejlődni. A Premier Liga fizikai intenzitásáról pedig már korábban is hallottam, számítottam rá, s igyekeztem a legjobban felkészülni."

"Keményen dolgoztam tavaly nyáron, s a francia játékosok nagyon sokat segítettek abban, hogy beilleszkedjek. Természetesen velük van a legközelebbi kapcsolatom a csapatban, kiegészülve Songgal és Ebouével. Azt is hozzá kell tennem, hogy a tavalyi volt életem első átigazolása, szóval egy picit aggódtam is. A Bordeauxnál még én segítettem az új játékosokat a beilleszkedésben, itt ők tették meg velem ezt a szívességet."

"Aztán jött Van Persie és Bendtner sérülései, és ott találtam magam a kezdőben, én vezettem a támadásokat, szerintem ez sem sikerült rosszul. Ám amikor visszatértek, az emberek elkezdték azt mondani, hogy elveszítettem a helyemet a csapatban. Ez részben igaz, de fogalmazhatunk úgy is, az talán logikusabb, hogy van Persie visszakapta a helyét."

"Robin egy remek játékos, egy igazi jelenség. Már csak miatta is úgy érzem, hogy van még bennem, s hogy még tudok újat tanulni. Remélhetőleg, ki tudom magamban aknázni ezeket a lehetőségeket, ami a csapatnak is jót jelenthet majd."

"A nehézségekkel együtt is fantasztikus volt az első idényem a Premier Ligában. Az első hónapok voltak a legkeményebbek, általában este fél nyolckor vacsorázok, de már akkor majd leragadtak a szemeim, semmi másra nem tudtam gondolni, csak az alvásra."

"Az első meccs a Liverpool ellen pedig remek hangulatban és légkörben telt. A korábbi években sűrűn néztem Premier Liga közvetítéseket a TV-ben, de ilyen körülményekre én sem számítottam. A meccs intenzitása pedig ijesztő volt, lényegében egyszer sem tudtam megállni egy picit pihenni, mert itt folyamatosan jönnek az akciók."

Chamakh végezetül egy honfitársára, a többek között az Arsenalt is megjáró Adel Taarabt-ra hívta fel a figyelmet, aki a QPR visszatérésével ismét a Premier Ligában fog játszani.

"Adel egy remek srác, szinte minden nap találkozunk. A kora ellenére hihetetlenül tehetséges és kiemelkedő játékos. A QPR egy remek választás volt, mert ott adnak időt neki a bizonyításra. Még csak 21 éves ,de már a kapitányuk, és minden feladatnak képes neki állni. Ha továbbra is ezt folytatja, nagyon nagy sztár lesz."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

13 éve
Törölt felhasználó
Bendtner vagy Chamakh.. teljesítményük alapján egyik se, egyébként meg utóbbi. De bármelyikük is marad , ha a következő szezonjuk is ilyen pocsék lesz, sajnos el kell majd passzolni őket.
13 éve
Törölt felhasználó
adminok köszi a sok cikket :)
13 éve
Törölt felhasználó
Üdv Athlon! Chamakh-ra szavaztam!!
13 éve
Törölt felhasználó
OFF: Ha jól tudom az 1 év múlva esedékes nyári átigazolási szezonra már érvényben lesznek a pénzügyi korlátozások. Ergó, ha nagy pénzt akarunk kapni Fabregasért, gondolok itt 50 millió euróra, akkor idén nyáron tovább kell adnunk. Gondolom nem lenne jó 20 millióért továbbadni.
13 éve
Törölt felhasználó
remélem h Bedő lelép innen és akkor megnyílik a lehetőség előtte is:D

Szólj hozzá