Ez egy nagyon esemény dús 6 hónap volt Francis Coquelin számára. Az U 19-es Európa Bajnokság megnyerése  után a 19 éves játékos kapott egy esélyt a fejlődésre, mivel kölcsönbe került a Francia bajnokság egyik csapatához , a Lorienthez.

Hogy sikerült a féléved Francis?

„ Rengeteget fejlődtem az elmúlt fél év alatt. Nem volt könnyű a kezdés, mivel az U 19-es EB-ről tértem vissza, így nem voltam az előszezonban a csapattal. Fizikailag kikészült a testem júliusban az Eb miatt. Pihennem kellett mindenféleképpen, hogy elkezdhessem a szezont. Októbertől viszont sokkal jobban éreztem magam, és elkezdtem játszani többet és többet, és egyre jobban ment a játék.”

Miben fejlődtél a legtöbbet?

„Főleg technikailag. A Lorient edzője, Christian Gourcuff nagyon szigorú. Ő egy nagyon technikus edző, és tudom, hogy a kezei alatt rengeteget fejlődhetek. Nagyon sokat tanulok tőle. Ezáltal a játékom teljes mértékben javult. Az ok, amiért jobb itt az az, hogy itt sokkal több játéklehetőséget kapok, mint az Arsenal utánpótlás csapatában kaptam. Az, hogy többet játszhatok, erősebbé tesz engem. Nagyon boldog vagyok, hogy így haladok, és remélem, hogy a második részében a szezonnak még több lehetőséghez jutok.

Éreztél bármiféle nyomást mikor megérkeztél a Lorienthez az Arsenalból?

„Nem, semmit.  Tisztában voltam a képességeimmel és tudtam mit akarok elérni: sokat játszani, ezáltal sokat fejlődni. Nem tudtam mennyi idő lesz alkalmazkodni egy új csapathoz és egy új bajnoksághoz, ami teljesen más, mint az angol bajnokság. Nem könnyű egy olyan csapatba kerülni, ahol a játékosok már együtt kezdték az előszezont, de az alkalmazkodásom szerencsére gyorsan sikerült. A játékosok nagyon kedvesek voltak. Megmutathatom a képességeimet a pályán és keményen edzek minden egyes alkalommal.”

A Lorient a legjobb klub neked, mivel ugyanazt a filozófiát folytatja, mint az Arsenal….?

„A két klub közt valóban van hasonlóság, ez is nagyban hozzájárult, hogy itt kötöttem ki. Mindkét csapat szép focit játszik, rövid, gyors passzokat alkalmazva, kerülve a fölösleges íveléseket.  Christian Gourcuff figyel arra, hogy a csapat játssza a focit. Ő egy nagyszerű edző, és tudom, hogy nem időveszteség a Lorientnél eltöltött időszakom.”

Melyik volt a legjobb meccsed ebben a szezonban?

„A legnagyobb meccsem ebben a klubban az egy derbi volt a Rennes ellen. A Lorient nem nyerte meg a meccset, de nagyszerű érzés volt a saját közönség előtt játszani. Kezdtem a meccsen és elég jól játszottam. Az edző megkért, hogy játsszak a négy védő előtt, és én ezt tettem. Habár a legjobb teljesítményemet idegenben a St. Etienne ellen értem el. Ez volt ez első idegenbeli fellépésem a Lorientnél, egy fantasztikus környezetben. Nagyon boldog voltam és nyertünk is 2-1-re.”

Az utolsó szezonban Arsene Wenger jobb hátvédet játszatott veled, mikor igazából te védekező középpályás vagy. Melyik pozícióban játszol inkább a Lorientnél?

„Ez igaz, az Arsenalnál jobb hátvédet játszottam, de úgy gondolom, hogy az én igazi pozícióm az középpálya közepén van.  Itt vagyok a csapat legnagyobb segítségére. Habár rengeteget tanultam abból, amíg hátvédet játszottam, de szerintem bármelyik poszt hasznos lehet egy profi focista karrierjében.”

Tartod a kapcsolatot az Arsenalos barátaiddal, vagy valakivel a személyzetből?

„Folyamatosan tartom a kapcsolatot Gilles Sunuval, aki az egyik legjobb barátom. A Főnőkkel legutoljára akkor beszéltem, mikor elhagytam az Arsenalt. Azt mondta nekem, hogy ez a javamra válik. Szerinte a Lorient a megfelelő klub nekem, hogy minél többet fejlődjek, és igaza volt.”

Követed az Arsenal meccseit?

„Követem az Arsenal összes meccsét, és amit tudok meg is nézem, mint például a Chelsea és a Wigan elleni meccset.  Hiszem, hogy a srácok végig versenyben lesznek a bajnoki címért. A Chelsea ellen jól játszottunk és nyertünk is, ami egy masszív lelki löketet adott a csapatnak. Ez a szezon nagyon élvezhető szerintem és nagyon nyitott.”

Mit gondolsz Jack Wilshereről?

„Ismerem nagyon jól. Együtt játszottunk az Arsenal utánpótlás csapatában. Nagyon tehetséges srác. Megmutatta mindenkinek, hogy a Főnök megadja az esélyt azoknak a fiatal játékosoknak, akik megérdemlik. Ez hatalmas buzdítás a fiatalok számára.”

Milyen célokat tűztél ki magadnak a tavaszi szezonra?

„Szeretnék tovább fejlődni, és szeretnék játszani amennyi csak lehetséges. De a legfontosabb dolog, hogy ne sérüljek meg.”

 Végül célod visszatérni az Arsenalhoz a szezon végén?

„Igen természetesen, de előtte még van más is. Az első befejezni a szezont a Lorienttel minél sikeresebben. A második az U 20-as Világ Bajnokság Kolumbiában július 29-től augusztus 20-ig.”

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

13 éve
A Shakhtar az elmúlt 10 alkalommal, amikor spanyol ellenfelet kapott, kétszer ki is vágta azokat, és mind a kétszer a Barcelona volt az ellenfelük! Figyelem az ukránokat, magasan ők a legjobbak a kelet-európai blokkból. Annak idején, amikor a Barca BL-győztes lett, még a csoportkörben 2-3-ra verték meg a Barca B csapatát, de a Nou Campban! (A ukrán meccs is csak 1-0 lett a spanyoloknak). Az ellenünk játszott 5-1-ük nem volt reális, de ha kell, oda tudják tenni magukat, bennünket (az ellenük kiállított csapat ellen) megérdemelten győzedelmeskedtek!
Nem szabad őket lebecsülni, ha a Barca tovább is jut, nehéz dolguk lesz. Én Dudu miatt nekik szurkolok, jut ezsembe, meg született a srác kisfia, Matthew.
13 éve
Törölt felhasználó
jövőre is uez lesz vele... majd nyáron szépen elfárad a VB-n, aztán szezon elején semmi nem lesz belőle
13 éve
Törölt felhasználó
a sahtar sztem csúnyán elveri a barcát, ha ugyanilyen formában tolják majd... de ukrajnában minimum. az arsenal kiesését követően nekik kezdtem szurkolni a BLben. rem dudu bosszút áll :P
13 éve
Törölt felhasználó
nem lesz 4 összecsapásuk,ugyanis a Barkelóna most búcsúzni fog.
13 éve
Törölt felhasználó
Az is milyen érdekes, hogy valószínűleg megint összekerül a real és a barca, ezért 2 héten belül négyszer fognak csatázni!!! Őszintén remélem, hogy Mourinho kitalál egy hatásos fegyvert ellenük és ha nem is mind a négyen, de legalább 1-2 összecsapáson felül tudnak kerekedni a katalányokon... Adná az ég! :)

Szólj hozzá