Az Arsenal menedzsere szerint az angol - egyelőre még - szélső nagyon közel van ahhoz, hogy Thierry Henry nyomdokaiba lépjen, habár nem szeretné a két játékost összehasonlítani.

Walcott is a csapattal utazott Ukrajnába, hogy bebiztosítsa első helyét a Shakhtar ellen a H-csoport küzdelmein belül.

Theo szezonját eddig két tényező befolyásolta - gólok és problémák a bokájával, habár utóbbiból a Newcastle elleni Ligakupa meccsen térhetett vissza, s ezt két találattal hálálta meg.

Theóból termékeny gólszerző válhat majd. Ha egyszer megindul a védő előtt képtelenség megállítani.

-nyilatkozta Wenger.

Nagyon, nagyon közel van ahoz, hogy átvegye a csatárok szerepét. De ha egy olyan srácot játszatsz elől, aki a levegőben is jó, sokkal többre mész. (Utalt ezzel a mondattal Marouane Chamakh-ra. - a szerk.)

Két gólt lőtt a Newcastle ellen, s mint egy tipikus csatár, a kontratámadást kellő precizitással befejezte.

De mielőtt előre gondolkodnánk, egy másik probléma is felütötte a fejét.

El kell ismernünk, hogy néhány csapat nagyon mélyen játszik, - mint a West Ham - így tehát kevesebb hely van a védők mögött.

Ezért ajánlatos kihasználni a széleket.

A fiatal angol a korábbi legenda, Thierry Henry mezszámát viseli, aki 226 gólt szerzett 370 mérkőzésen. A menedzser szerint rengeteg különbség van a két játékos között.

Nehéz megkeresni a hasonlóságokat. Thierry másolata Theo? Theo másolata Thierry? Nem. De mindkét játékosnak remek ütemérzéke van, valamint jól fejezik be az akciót és nagyon intelligensek.

Angliában az emberek nagyon türelmetlenek. Thierry Henry 23 évesen igazolt hozzánk, Theo most 21. Adjunk még két évet neki, képzelhetjük mire lesz majd képes.

Amikor Henry idejött, eleinte szélső volt. Amikor csatárnak kezdtem el játszatni, ezt mondta nekem:'De hát nem tudok gólt lőni!'.

Azonban már 14-15 éves korában tudtam Thierryről, hogy középcsatárként igenis képes gólt lőni. Aztán elhagytam a Monacot, és így Őt is, de tudtam, hogy képes rá.

Szerintem Theo nyugodtabb a gólhelyzetekben. Ezelőtt mindig kapkodott, de ma már megváltozott.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

14 éve
Törölt felhasználó
Ezen a két percen belul megorultem!:D Fabregas goljánál olyat orditottam hogy anyám megijedt a fozés kozben:D De megérte! Ma is kell egy ilyen gol!:DGO GUNNERS!!
14 éve
Törölt felhasználó
http://www.youtube.com/watch?v=x1voOOgg3wU

Ez a két perc felért egy Bl győzelemmel. El sem akartam hinni h mi van. Azt hittem h a gólt ismétlik :D Itt ültem és bambultam a tv-t és mondtam h " Ez mi ? " :D
14 éve
Törölt felhasználó
Hm.. Nem gondoltam volna, hogy Van Persie labdával ilyen gyors!
14 éve
Törölt felhasználó
Na gyerekek most lehet kiakadni: Van Marwijk keretet hirdetett a nov. 17-i barátságos meccsre: Van persie köztük van! Ez nem normális, mit képzel magáról. ( plusz még vagy 4 játékost jelölt aki jelenleg sérült pl. RvN, Kuyt, van Bommel), hát esküszöm ez megőrült. 🐛
14 éve
Törölt felhasználó
ez a labdaval valo futas sorrendje, a labda nelkul lehet walcott a leggyorsabb

Szólj hozzá