Samir Nasri szerint újdonsült csapattársa, Marouane Chamakh kulcsszerepet játszhat a vasárnapi, Chelsea elleni rangadón.

Mindkét csapat vereséggel zárta egyébként az előző fordulót: a listavezető kékek idegenben szenvedtek 1-0-ás vereséget a Manchester Citytől, míg az Arsenal ennél is nagyobb meglepetésre 3-2-re kapott ki otthon az újonc West Bromwich Albiontól. Ezek után a győzelem, és a talpraállás mindkét együttesnek kulcsfontosságú lesz.

Az Arsenal helyzetét azonban nagyban hátráltatja, hogy amíg a Chelseanek 'csak' Frank Lampard hiányát kell elbírnia, az ágyúsoknál olyan alapemberek fognak sérülés miatt hiányozni, mint Fabregas, Walcott, van Persie, vagy Vermaelen. így a három pont elhódításához minden erőre szükség lesz.

Az ebben a szezonban remek formát kifogó Samir Nasri azonban úgy gondolja, Marouane Chamakh is elég pluszt fog hozzáadni az Arsenal játékához, hogy megnehezítsék a kékek dolgát.

Marouane már eddig is többször megmutatta, hogy mennyire hasznos játékosa a keretünknek. Ő a célemberünk, többnyire őt keressük a beíveléseknél. Emellett remekül nyeri meg a légi párharcokat is, s eközben nem mondhatjuk azt, hogy önző játékosról van szó.

- mondta Nasri.

Gólpasszokat is tud adni a többieknek, pontosan azok a képességek vannak meg benne, amik szükségesek a Premier Ligához.

- tette hozzá az Arsenal 8-asa.

Sokat segítettem neki, amikor megérkezett. Ismertem már őt régebbről, egymás ellen pár többször is játszottunk a francia ligában, de a pályától távol is jó kapcsolatunk volt. Marouane egy remek srác, nagyon kedvelem őt, mint embert, szóval nagyon jól kijövünk egymással.

Nemcsak a támadóknál, de a védőknél is elkellhet a jó szereplés az Arsenalnál, ugyanis Didier Drogbát és Nicolas Anelkát két, a PL-ben újonc védúnek kell távol tartania Fabianski kapujától. Külön érdekesség az elefántcsontparti támadó statisztikája: az elmúlt 10 Arsenal-Chelsea meccsen 12-szer volt eredményes.

Wenger emiatt külön készült: a 25 éves franciát pihentette a keddi Partizán Belgrád elleni összecsapáson, de miután Thomas Vermaelen egyelőre nincs a visszatérés közelében, Sebastien Squillacinak is bírnia kell a feszített tempót.

Nasri főleg a Lorienttől érkezett védő remek teljesítményén lepődött meg.

Kellemes csalódtam Laurentben, egész egyszerűen azért, mert nem ismertem őt annyira, amikor még Franciaországban játszott. Ugyanakkor zseniális védőről van szó, folyamtosan nyeri a párharcokat, jól teljesít a levegőben is, erős felépítése van, és nagyon technikás, emiatt is tud ilyen jól összejátszani a középpályával. Már azt is megmutatta, hogy remekül képes előrejönni egy-egy pontrúgásnál, s már egyszer be is talált.

A francia középpályás, aki könnyen lehet, hogy egy alkalomra a csapatkapitányi karszalagot is megkapja Wengertől, Jack Wilsheret emelte még ki a nyilatkozatában.

Jack óriásit fejlődött ebben az évben, a Boltonnál eltöltött időszak sokat segített neki ebben. Nagyon sok meccset játszott már a kora ellenére a Premier Ligában, és most már láthatjuk, miért is ő az egyik legnagyobb ígéret. Kiváló formában van jelenleg.
Az egész csapatnak nagyszerű, hogy mind Jack, mind a többi játékos sokoldalú. A játékstílusunk is fejlődik: hol a szélen támadunk, hol középen, de adódik úgy, hogy egészen mélyről kell indítanunk a támadásokat.

Nasri utolsó mondataiban az ő saját teljesítményéről mesélt.

Továbbra is tudok fejlődni, egyszerűen csak szerencsésnek kell lennem, hogy ne sérüljek le. Úgy éreztem, hogy jól kezdtem a szezont, de aztán egy apró sérülés miatt meg kellett operálni. Ugyanakkor minden remekül haladt, s most nagyon jól érzem magam a pályán.

- mondta a középpályás, aki a négy góljával Walcottal és Chamakh-al holtversenyben a második helyen áll az Arsenal házi góllövőlistáján.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (33)

14 éve
Törölt felhasználó
gratulálok a bírónak, a góljuk egy szabálytalanságból indult, Malouda sárgalapos lehetne már , a hazai pálya igencsak lejt! Drogba meg ugyanolyan undorító mint ahogy Malouda!Diaby letaposása is szép volt!de innen szép a győzelem, várom Denilsont és Rosicky-t a második félidőre! hajrá! -harcra fel győzni kell!-
14 éve
Törölt felhasználó
ha már valakit a hite is elhagy, az nagy baj! ha nem is mi vagyunk az esélyesebbek , akkor is hinni kell a csapatban!a kisebb csapatok szurkolói mindig hisznek az utolsó percig , így hát egy Arsenal szurkolónak kutya kötelessége! mindig a győzelemben kell hinni, más nem elfogadható! az esélylatolgatást hagyjuk meg a semleges foci szeretőknek!
14 éve
Törölt felhasználó
2-0-ra megy a Blacpool a Pool ellen :roll:
14 éve
Törölt felhasználó
Squillaci a csk! Én azt hittem és sztem jo is lett volna ha mondjuk Nasri vagy Arshavin lett volna!!
14 éve
Törölt felhasználó
azokban az időkben, amikor a Chelsea még egy sport csokit sem nyert , akkor is nehéz volt ellenük játszani! mivel ez egy városi rangadó mindig 3 esélyes! úgyhogy remélem Wenger előhúz valami váratlant, amivel meg tudjuk törni a védelmüket! szerintem a bal oldalról beívelt labdák Chamakh fejére jók lehetnek mert szerintem gyors egypasszos játékra számítanak és nem ívelgetésekre! azért mondtam a bal oldalt , mert ott talán könnyebben megbontható a védelem és szerintem Sagna nem olyan pontos a beadásoknál a jobb oldalon!

Szólj hozzá