Marouane Chamakh teljesítményére a szezon kezdet óta nem lehet panasz: a nyáron a Bordeauxtól ingyen az Arsenalhoz igazoló marokkói játékos ontja magából a gólokat, betalált a múlt hétvégi bajnokin a Bolton ellen, valamint a Bajnokok Ligája első meccsnapján a Sporting Braga ellen is.

A játékos az Arsenal.comnak, illetve a Fifa.comnak adott nyilatkozatában elárulta, álmámban sem gondolt ilyen jó bemutatkozásra, de azt is hozzátette: igyekszik még többet kihozni az előtte álló lehetőségekből.

"Számomra nagyszerűen kezdéssel indult a szezon. Négy bajnoki, ebből három győzelem, ez egy olyan csapat, ahová óriási öröm tartozni. Minden nagyszerűen megy." - mondta Chamakh az Arsenal hivatalos oldalának.

"A múlt hét szombati ellenfelünk, a Bolton nagyban emlékeztetett a Blackburnre. Fizikailag és felépítettségben is nagyon erősek voltak, és nagyon sokszor helyeztek bennünket nyomás alá. Emiatt pedig nem egyszer kerültünk bajba." - tette hozzá.

"Talán ez az, amit az angol ligával tipikusan felhoznak, és pontosan erre számítottam, amikor megérkeztem. Mind a 90 percre berendezkednek, aztán ha kell, keményen küzdenek az egyenlítő gólért. Ez történt akkor, amikor a Bolton kiegyenlített egy fejessel, természetesen nagyon csalódottak voltunk, de nem bánkódtunk, inkább szereztünk még hármat."

A marokkói játékos egyet szerzett ebből a három találatból, méghozzá fejjel, Chamakh egy picit erre is kitért.

"Kitünő beívelés volt Fabregastól, és szerencsére a fejesemmel sem volt semmi gond. De szeretném leszögezni, hogy nem csak a magas labdákkal vagyok jó helyzetben, nem riadok vissza attól sem, hogy lábbal szerezzek gólt. Általában szeretünk a földön játszani, passzolni, gyorsan helyezkedni, és nagyon kedvelem az ilyen stílust. Ugyanakkor igen, a fejjel való gólszerzés az egyik erősségem."

"Itt nincsenek könnyű meccsek, de próbálom kihozni magamból a maximumot, szeretek bevonva lenni a támadásokban, szeretném magam hasznossá tenni. Ez a kemény munka kezd kifizetődő lenni, de jelenleg számomra az a legfontosabb, hogy segítsem a csapatot a három pontok elérésében. Kicsikartam a hőn állított hibát Pepe Reinától, összehoztam egy büntető a Blackpool ellen, és gólt szereztem a Bolton ellen."

A játékos a közeljövőben egy speciális edzéstervet kap, hogy még inkább alkalmazkodjon a Premier Liga viszontagságaihoz.

"Hamarosan elkezdek egy különleges edzésprogramot, bár valójában utálok súlyokat emelgetni. De tudom, hogy szükségem van rá, főleg a PL fizikai párharcai miatt. Dolgoznom kell az izomzatomon, de lépésről lépésre kell haladnom, mivel soha nem csináltam még ilyet."

"Nagyon sok területen tudok még fejlődni, de addig is úgy érzem, hogy adhatok valami pluszt a csapatnak. Minden rendben van jelenleg, minden percét élvezem az új életemnek." - zárta szavait Chamakh.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

14 éve
Törölt felhasználó
nagyon örülök neki kicsit kételkedtem benne amikor hírbe hozták de nagyot csalódtam pozitív irányba:D nagyon ügyes játékos
14 éve
Törölt felhasználó
én is teljesen egyetértek fecc-el én se vártam hogy ilyen hamar beilleszkedik de ha megnézitek tavaly vermaelen ide azért elég gyorsan ebszoktak illeszkedni és fejjel is jó de ha a chelsea ellen jácunk sztem azt ne nagyon használjuk mert terry-t a levegőben elverni nagyon nehéz de remélem m.c.29 ott is alkotni fog :D :D
14 éve
Törölt felhasználó
fecc minden szavával egyetértek:P:D

amúgy kötelező behúzni a következő 3 bajnokit..
jó lenne megverni végre a Chelsea-t,vagy legalább egy X:):D
14 éve
Ne fessük az ördögöt a falra a sérüléssel, ezért is volt jó döntés, hogy Wenger lehozta őt. De ne szaladjunk előre sem, a Sunderland elég kemény ellenfél lesz, tavaly kikaptunk ott, most nagyon fontos a három pont.
14 éve
Törölt felhasználó
a WBA ellen, az Emiratesben nagy szórást várok...(de előtte még be kell húzni a Sunderlandet)

Szólj hozzá