A korábbi Arsenal védő, Lee Dixon szerint a klub jelenleg hihetetlen formában futballozó játékosa, Theo Walcott sok mindent vihet véghez a karrierjében.

A 21 éves angol óriási csalódáson esett túl, amikor Fabio Capello nem nevezte Őt a dél-afrikai világbajnokság végleges keretébe, ám teljesítménye alapján e döntést aligha vonná bárki is kérdőre.

Dixon véleménye szerint Walcott már most megmutatta azt, hogy korához képest milyen szintet képvisel.

Walcott nagyon intelligens. Ha például egy interjúban nyilatkozik, a hangja egy olyan embert tükröz, aki már hosszú évek óta focizik, de ez nincs így, mert még csak 21 éves.

-nyilatkozta Dixon.

Manapság mindenki elvesztette a türelmét a modern labdarúgásban, az emberek azonnal eredményeket szeretnének látni - ahogy az életben, úgy a futballban is. Az ilyen korú játékosok rossz passzt, vagy rossz döntéseket hoznak, de Walcott sokat fog tanulni.

Az egykori Ágyús szerint a labdarúgói ösztön nincs kölcsönhatásban a játékintelligenciával, de egy játékos rengeteget tanulhat, továbbá az angol játéka fontos lehet a klub számára.

Természetesen van olyan játékos, aki ösztönösen mozog a pályán. Wayne Rooney az egyik, Paul Scholes a másik.

De ez nagyon ritka. A legtöbb embernek szüksége van egy edzőre. Meg lehet tanítani, hogy hol, mikor és hogyan fusson az adott játékos. Ha nem megy, miért az edzőt hibáztatjuk? Ha intelligensek, tanulnak.

Walcottot nem nevezték a 2010-es világbajnokságra, mert nem játszott jól, szüksége volt egy hosszabb pihenőre.

Tavaly a vállsérülése volt a valódi probléma. Ha ilyen sérülésed van, nehéz megtartani az egyensúlyodat. De mostmár bevethető, és egy teljes szezon áll előtte, ami nagyon fontos.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

14 éve
Törölt felhasználó
Pontosan ilyen lesz Szczesny is pár év múlva! Wengernek tanácsolom, hogy idén adja kölcsön egy másodosztályú csapatnak a következő szezonban pedig egy PREMIER LEAGUE csapathoz küldje! Ha eltölt a legfelső szinten egy teljes szezont kezdőként, akkor 2 év múlva olyan kapusra teszünk szerint mint Joe Hart!
14 éve
Törölt felhasználó
hart én nemtom honnan jött de ebben a szezonban tétmérkőzésen gólt sem kapott asszem.a bolgároknak is voltak ziccerei de Hart mindent kivéd.Sztem nemsokára a világ legjobb kapusává növi ki magát!
14 éve
Törölt felhasználó
Kit érdekel, hogy megy neki az angol válogatottban. Rooney is nagy szar volt a VB-n. Az angol sztárok nem tudnak egymás mellett játszani. Ez már évek óta látszik. Klub szinten nagyon jók az angolok, de csapat szinten nem. Ezért nem is érdekel, hogy teljesít ott Walcott. Nekünk az Arsenal a lényeg.
14 éve
Törölt felhasználó
nagyon jó formában van..remélem is h fejlődik még..de a Bolgárok ellen nem ment neki és lecserélték és a cseréje gólt lőtt ez nem olyan jó neki...
14 éve
Törölt felhasználó
hát sajnos nem játszott vmi jól a bolgárok ellen. 8-/

Szólj hozzá