Theo Walcott eddigi teljesítményére sokan keresik a választ: bár a nyári világbajnokságra nem utazhatott az angol kerettel, a 21 éves szélső a nyári edzésprogramának köszönhetően talán jobb formában van, mint valaha.

Walcott az idén rúgott négy góljával az Arsenal házi góllövőlistájának élén áll, és így már az sem meglepetés, hogy visszakerült a válogatott keretébe.

"Egyelőre minden remekül alakul mind a klub-, mind a válogatott teljesítményem szempontjából. Remek előszezonon vagyok túl, sérülések nélkül. Kellően kipihentem magam a nyár folyamán, szóval semmire sem panaszkodhatok." - mondta Walcott az angol válogatott sajtótájékoztatóján.

"Voltak és persze vannak olyan területek, ahol javulnom kell. A befejezésnél például már sikerült előrelépéseket tennem, jelenleg pedig a beadásokat és a büntetőket gyakorolom. Meg kell vallanom, nem én vagyok a legjobb a tizenegyes terén, de Vito Mannonével nagyon sokat dolgozunk ezen. Hasonlóképpen Bacary Sagnával, vele a jobb oldalon segítünk be a csatároknak a támadások terén. Leginkább az egymással való kombinációs játékot és a beíveléseket gyakoroljuk."

"Miután Marouane Chamakh hozzánk igazolt, ismét jöhetnek a fejes gólok a csatároktól is, remélhetőleg ez majd kifizetődő lesz a meccseken is."

"Bár szélső vagyok, nagyon szeretek középre húzódni, nagyon sokszor szeretnék az eredményjelző táblán szerepelni, ugyanakkor szélsőként a gólpasszok is fontos cél. Miután középen remek játékosok vannak, szélsőként is nagyon sokat tudok hozzátenni a játékhoz. Arséne Wenger csak annyit kért tőlem, hogy legyek agresszív, és hogy fussak sokat."

Az Arsenal leggyorsabb futóját sok kritika érte, hogy a nem megfelelő fizikuma miatt könnyű préda az ellenfél védői számára.

"Ebben a szezonban többet dolgozok a konditeremben is. Nem akarom lelassítani magamat, de ha rúgást kapok, akkor valószínű, hogy lent is maradok, csakúgy, mint korábban."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (32)

14 éve
Törölt felhasználó
pedig nem, mert visszaírtam neked :D
14 éve
Törölt felhasználó
pedig de 🧀
14 éve
Törölt felhasználó
NEM :exclaim:
14 éve
Törölt felhasználó
KIHALT AZ OLDAL ❓ :roll: %-P 🐍
14 éve
Törölt felhasználó
Ireland után Martin Petrov is leszólta volt csapatát a man. cityt.

Nem lehet vmi jó a csapatösszhang :wow: :roll:

Szólj hozzá