Bár a Blackpool elleni mérkőzés hőse vitathatatlanul a mesterhármast szerző Theo Walcott volt, Arséne Wenger a szokásos meccsértékelőjében Marouane Chamakh teljesítményét is méltatta.

A marokkói játékos a nyáron igazolt az Arsenalhoz a Bordeauxtól, és az elmúlt két tétmeccsen remek formában játszik: kis szerencsével ő szerezhette volna a Liverpool elleni találatot, ami végül Reina öngólja lett. Szerencsére azonban az első hivatalos góljára sem kellett sokat várni, mert bár két nagyon ígéretes helyzet maradt kihasználatlanul, Chamakh végül fejjel talált be.

Emmanuel Adebayor távozásával a fejjel való gólszerzésben gyengült az Arsenal, ugyanakkor Chamakh az elmúlt két idényben több gólt szerzett fejjel egész Európában, mint bárki más - így ez a gyengeség a múlté.

"Úgy gondolom, hogy ő egy olyan játékos, aki nagyon illik a stílusukba, de a meccs folyamán több más dolgot is csinált: miatta jutottunk büntetőhöz, róla állították ki a Blackpool emberét, végül fejelt egy gólt, és benne volt a múlt heti Reina-öngólban is. Chamakh személyében egy hatékony játékosról van szó, és még mindig van hová beilleszkednie. Nagyon magabiztos vagyok, hogy ez a fejjel való gólszerzési képessége még aranyat érhetnek majd a nagyobb meccseken." - mondta Wenger, aki picit kifejtette, hogy mi lesz a marokkói játékos szerepe, ha Robin van Persie is visszatér a kezdőbe.

"Játszhatnak együtt, de ez esetben az már 4-4-2-es formáció lenne. Meglátjuk, sok mindentől függ ez. Úgy is lehet, hogy egyikük közülük a szélen játszik, és befelé indul, de jelenleg nagyon sok a választási lehetőségem ilyen téren. Majd meglátjuk." - tette hozzá.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

14 éve
Törölt felhasználó
Chamakh nagyon beleillik a gyors, rovidpasszos jatekunkba, kivalo igazolas!
14 éve
Törölt felhasználó
Amúgy tényleg, Chamakh meglepően ügyes lábbal is! Nézzétek meg a Legia Warsaw elleni meccsen, a gólja előtt hogy tartotta meg a labdát! Meg a Liverpool ellen is volt egy lefordulós csele, amin tátottam a számat. Nagyon sokan nem bíztak benne a nyáron, de én néztem a Bordeaux meccseit és nagyon örültem az érkezésének!
14 éve
Törölt felhasználó
"Chamakh az elmúlt két idényben több gólt szerzett fejjel egész Európában, mint bárki más" - hű ezt nem is tudtam:D

mindenképpen jó igazolás, mert nagyon jó játékosnak tartam! igazi csapatjátékos, nagyon gyorsan megy neki a beilleszkedés az Arsenal játékrendszerébe, persze még van mit csiszolni. amit kiemelnék nála, hogy magas játékos, de ettől függetlenül ügyes lábbal is, és mer cselezni, amik be is jöttek neki, pl a tegnapi meccsen is! a gólra nagy szüksége volt, az önbizalom növelés miatt!
a kihagyott helyzetekről annyit, hogy az elsőnél nagyot védett az ellenfél kapusa, a második üres kapus szitu szerintem nem ügyetlenség volt, mert nagy lendülettel érkezett, és azt lehetett hinni, hogy a kivetődő kapus megfogja a labdát...ez zavarhatta meg Chamakhot is...mindenesetre nehezebb volt felé rúgni, mint be a kapuba, de így is gólt fejelt, 6-0 nyertünk, nincs tovább miről beszélni! nagy igazolás!
14 éve
Törölt felhasználó
http://uk.eurosport.yahoo.com/football/multiplex/32874.html

Itt van egy kis pletyka. Arsenallal kapcsolatosan Ciani, Schwarci, Ade megy a Real Margitba....
Ránk vontkozó dolgokat 7.30 alatt találtok.
14 éve
Törölt felhasználó
jah tudtam h kihagytam vkit kösz + ArshaXD

Szólj hozzá