Az Arsenal ott lehetett 2006-ban a BL döntőben, az akkori keretből sokan boldogan tekintenek vissza a döntő napjára -nem úgy Robert Pires.

Pires az Arsenal kezdőjében kapott helyet, de Jens Lehmann kiállítását követően Ő volt az, akit Wenger lecserélt (a helyére Almunia érkezett).

A döntő Párizsban volt, Pires közeli hozzátartozói jelen voltak a nagy eseményen. A francia játékos a döntőt követően hosszú ideig haragudott az Arsenalra, Wengerre és Lehmannra is.

A legendás játékos szerint Lehmann amatőr hibát vétett, amikor gáncsolta Samuel Eto'ot. Pires megilletődve és fájó szívvel vette tudomásul, hogy Ő lesz az az ember, akinek el kell hagynia a pályát. Elmondása szerint meg tudta volna ölni Lehmannt.

"Soha nem felejtem el (a döntőben történteket). A Villarreal akkoriban kifejezte érdeklődését irántam, de mindaddig nem döntöttem, amíg a BL döntőben nem történt az az eset. Az volt a vég, a véleményem megváltozott."

"Amikor megláttam a piros lapot, tudtam, hogy egy játékosnak le kell majd menni, de nem gondoltam volna, hogy én leszek az. Amikor megláttam a számom, mintha megöltek volna."

"Nem haragudtam túlzottan Wengerre, de Jensre már annál inkább. Ki akartam végezni a németet. Az volt karrierem legrosszabb pillanata. Amikor megláttam a számom, arra gondoltam, hogy ez lehetetlenség."

A döntőt követően Pires tárgyalásokat kezdett a Villarreal csapatával és végül Spanyolországba igazolt.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

14 éve
Törölt felhasználó
ha felfogod, amiről szó van, akkor megérted az egészet :)
14 éve
Törölt felhasználó
most Jenst tudta volna megölni, vagy mintha őt ölték volna meg?:D ne legyen már az oldal goal.com..
14 éve
Törölt felhasználó
egyik legfájóbb emlékem mikor almunia bekapta azt a gólt akkor volt esélyünk a bl nyerésre azóta sosincs :-S
14 éve
Törölt felhasználó
bazmeg 2-0 oda
14 éve
Törölt felhasználó
Korrekt nyilatkozat Pirestől.

Szólj hozzá