Marouane Chamakh az idei nyáron szabadúszóként igazolhatott az Arsenalhoz. Bár a marokkói játékost a Liverpool és a Tottenham is szerette volna a soraiban tudni, a 26 éves támadó mégis Arséne Wenger együttesét választotta, amellyel egy álma vált valóra.

"Az Arsenal egy olyan klub, amelyről már kiskorom óta álmodoztam. Nagyon régóta itt szerettem volna lenni, ennek a csapat mezét szerettem volna a leginkább hordani a pályán." - mondta Chamakh az Arsenal hivatalos magazinjának.

"Nem lesz egyszerű betörni a csapatba, mert nagyon sok nagyszerű játékosunk van, de azt gondolom, sikerülni fog valami pluszt hozzátennem a már meglévő egységhez. Nem gondolom, hogy bármi problémám lesz majd beilleszkedni az Arsenal stílusába."

"Sőt, ha netán szenvednénk egy meccs folyamán a hosszú labdákkal, akkor talán még inkább segíthetek a csapatnak, mert erősnek érzem magam a levegőben." - tette hozzá.

Az Arsenal a legutóbbi szezonban váltott formációt, a 4-4-2 helyett most már többnyire 4-3-3-as felállásban játszik Wenger alakulata, egyetlen középső csatárral. Bár erre a posztra Chamakhon kívül még van Persie, Bendtner és Vela is vár, a marokkói nem aggódik, szerinte képes alkalmazkodni a helyzethez.

"A kedvenc posztom az, ha elöl vagyok még egy csatártársammal, de ha egyedül kell fent lennem, az sem baj. A támadások során kihúzódhatok a bal, vagy a jobb szélre is, ez egyedül Arséne döntésétől függ."

"Imádok gólokat szerezni, ez a munkám, de nem vagyok megszállott. Nem hiszem, hogy önző játékos lennék, minden erőmmel azon vagyok, hogy csapatként játsszunk. Imádok minden kiadni magamból a klubomért, keményen dolgozni a csapatért, és segíteni abban, hogy más játékosok is ragyogjanak egy-egy gól után."

Chamakh végül, de nem utolsósorban kitért arra is, hogy egyáltalán nem bánja, hogy az Arsenal egyik korábbi csatárához, Emmanuel Adebayorhoz hasonlítják. Legutóbb Bacary Sagna adott hangot ennek a véleményének.

"Azt gondolom, hogy mi, mármint Adebayor és én, hasonló profillal rendelkezünk. Hasonlóan hozzá, én is magas vagyok, és jól teljesítek a levegőben."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

14 éve
Törölt felhasználó
Chamack óriási támadó minden felkészülési meccsén eddig betalált és szépen cselesen játszott
14 éve
Törölt felhasználó
Nagyon megszerettem ezt a Chamakhot! És éppen ezért,hiszen a szerződése lejárt, és tudta hogy ide akar jönni, hiába állt érte sorba a Pool meg a Sp*rs stb.. És ezt becsülöm benne, és úgyérzem minden posztra ilyen játékos kellene! :)
14 éve
Törölt felhasználó
az első 2 meccsén szélen játszott. először a Milan ellen volt középen (és ott jó is)
14 éve
Törölt felhasználó
És csodák csodájára itt a Cesc saga mai epizódja... A daily star szerint a családja ideges, hogy nem tudja az undor fc megszerezni Cesct...
14 éve
Törölt felhasználó
lájkolom ezt az embert :D

Szólj hozzá