Ahogy már korábban beszámoltunk, a Barcelona még aktuális elnöke, Joan Laporta szavaiból egyértelműen kitűnik, hogy a katalán csapat továbbra sem tett le Cesc Fabregas visszaigazolásáról, maximum a pénz és az idő lehet a legnagyobb akadály.

Azonban a brit bulvárlap, a The Sun szerint, bár Wengerék mindent megtesznek, hogy maradásra bírják Fabregast, már az alternatívák után is elkezdtek kutatni. Ennek megfelelően az Arsenal vezetősége már megkezdte a nemhivatalos tárgyalásokat a Bordeaux középpályásnak, Yoann Gourcuff édesapjával, Christiannal.

Egy, az Arsenalhoz közel álló forrás elmondta:

"Miközben minden erőfeszítéssel azon vagyunk, hogy Cesct a klubnál tartsuk, Wenger már elkezdte a B-terv előkészítését. A menedzser úgy gondolja, hogy Gourcuff erőnléte és tudása teljes mértékben megfelelő lenne az Arsenal stílusához, és lényegében teljesen észrevehetetlen lenne a váltás, ha Cesc mégis távozik." - idézték a nevét elhallgatását kérő személyt.

A 23 éves Gourcuff tavaly nyáron igazolt a Bordeauxhoz 14 millió font ellenében az AC Milantól, és a 80 ezer fontos heti fizetésével az egyik legjobban kereső játékos a francia elsőosztályban.

Az Arsenal szerencséjére, a francia válogatott első számú irányítójának szerződésében van egy meghatározott kivásárlási ár, ugyanakkor Wengerék mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a 21,8 millió fontban meghatározott összeget valamivel lejjebb alkudják.

Az Arsenal az összeget pedig egyértelműen Fabregas eladásából finanszírozná. Bár az észak-londoni együttes 80 millió fontra értékeli a spanyolt, valószínűleg már 45 millóért is igent mondanak a Barcelona ajánlatára, de csak a világbajnokság, és a bajnokcsapat közelgő elnökváltását követően.

A Barcelona egyébként már 38 millió fontot is ajánlott, a fennmaradó összeget pedig Yaya Touré, illetve Ibrahimovic esetleges eladásából finanszírozná. A spanyolok egyébként még a liverpooli Javier Mascheranóért is érdeklődnek, s ez még tovább lassítja a Fabregas-sagát.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (51)

14 éve
Törölt felhasználó
Távozók közé tegyük még Senderost is!Abszolut nincs hasznára a csapatnak ;-P
14 éve
Törölt felhasználó
Jobban nem is mondhattad volna Tomco!T
14 éve
Törölt felhasználó
Hello Tribbiani!1-2 éve mondta de jól emlékszem,de látom megkaptad már az infót. ;)Remélem tényleg komolyan gomdolta :)
14 éve
Törölt felhasználó
A legutóbbi pletykákat olvasva megvan a frissített álom érkező táborom: Richards, Taylor, Gourcuff, Cole. Távozik Cesc, Gallas, Silvestre és esetleg Campbell, bár annak nem örülnék.
14 éve
Törölt felhasználó
Jó lenne, ha vége lenne már ennek a szappanoperának és eldőlne végre megy vagy marad. Ha erővel visszatartják az a csapategységre is rossz hatással lehet. Ha annyira menni akar, ahogy azt laportáék állítják akkor menjen, de fizessék meg az árát keményen. Aki képes Eto'o-t elcserélni Ibrára + még ráfizetni nem is keveset az nekem ne fukarkodjon...

Szólj hozzá