Az Arsenal ma este lép pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán a portói Dragaoban az FC Porto vendégeként. Két mérkőzést már tegnap lejátszottak a legrangosabb európai kupasorozat ezen szakaszában, lássuk röviden, mit hozott az első játéknap a nyolcaddöntőket tekintve.

AC Milan 2-3 Manchester United
Gól: Ronaldinho (3.), Seedorf (85.) ill. Scholes (36.), Rooney (66., 74.)

A Milan nagyszerűen kezdte a mérkőzést, miután már a 3. percben megszerezte a vezetést Ronaldinho révén, igaz, a labda egy MU-játékoson változtatott irányt. A United gyenge szélsőjátéka miatt igazándiból csak nehezen tudott labdákat adni a középen életveszélyes Wayne Rooneynak, ám a 36. percben megtört a jég. Középen ezúttal Paul Scholes érkezett, aki szerencsés gólt lőtt egy pördítésnek köszönhetően. A vendégek a második félidőben átvették az irányítást, és Valencia beállása után nem sokkal gólpasszt adott Wayne Rooneynak, aki fejesével 1-2-re módosította az állás. Tíz perc sem kellett várni az újabb találatra, Fletcher tanári ívelése megtalálta a játékkal tökéletesen együtt élő Rooneyt, aki második fejesgólját szerezte. Clarence Seedorf a Milanból még megvillant a végén, egy Ronaldinhotól kapott passzt rúgott okszival Van der Sar kapujába. A vendégek emberhátrányban fejezték be az összecsapást, Michael Carricket ugyanis kiállították.

Olympique Lyon 1-0 Real Madrid
Gól: Makoun (47.)

A tegnapi nap legnagyobb meglepetése ez az eredmény, hiszen az emberek többsége a Real Madrid győzelmét várta volna a Stade de Gerlandban. A Real Madrid alakított ugyan ki helyzeteket, de ugyanígy volt ezzel a jó formában lévő Lyon is, és végül a franciáknak sikerült a maguk javára fordítani a mérkőzést. A hazaiak középpályása, Jean-Alain Makoun ugyanis a 47. percben egy hatalmas gólt ragasztott messziről Casillas kapujának bal felső sarkába, ezzel gyakorlatilag eldöntve a meccset. Ez a végeredmény tulajdonképpen elég 'kellemetlen' a Real számára, hiszen a Bernabeuban két góllal kellene nyerniük a továbbjutás érdekében, vagy legalább 1-0-ra, hogy a hosszabbítást elérjék.

A mai program:

FC Porto - ARSENAL

Bayern München - Fiorentina

A mérkőzések 20:45 perckor kezdődnek, az Arsenal találkozóját csak streameken keresztül tekinthetjük meg. A DigiSport a Bayern-Fiorentina összecsapást adja majd.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

14 éve
Törölt felhasználó
A tegnapi meccsen már csak azért sem volt klasszisokkal jobb a Milan,mivel számtalan kidolgozott helyzet ellenére sikerült vereséget szenvedniük!Én tegnap egy klasszis csapatot láttam a San Siro gyepén,és az MU volt!Hihetetlen,hogy 1-0-ról képesek voltak felállni egy olyan Milan ellen akik talán ebben a szezonban a legjobb első félidejüket produkálták!Kevés ez a Milan a BL-hez,nem mellesleg ők is egy emberes csapat,mivel ha R80-nak van kedve focizni,akkor jól megy a csapatnak,ha nincs akkor csak szenvednek!Volt mikor az olaszok uralták Európát,egy ideje már az angolok vették át a stafétabotot,és remélem ez még így marad egy pár évig!Amit a párosítás kihirdetésénél mondtam azt most is tartom,én az MU tjutását várom! ui.:Aki azt várja,hogy a Milan majd parádézni fog az Old Trafford-on az gondoljon bele abba,hogy United milyen szinten képes kontrajátékot játszani!
14 éve
Törölt felhasználó
Tegnap Ronaldinho zseniális volt, főleg az elején, kár érte, h a Milan kikapott, nekik szurkoltam! Remélem szétverik idegenben a tetves MUt!!!!! Scholes meg egy makker állat, ilyen gólt "lőni"??
14 éve
Törölt felhasználó
Egy darabig nem léptem fel az oldalra mert elfelejtettem a jelszavam :D de a híreket néztem
Thorton, David ha jól tudom csak Milan drukker !
Amúgy Ronaldinho helyzeténél amikor 1-1ben vezette Ferdinandra akkor ki kellett volna állítani azt a gyökeret mert Dinho kicselezte volna az a paraszt meg akasztotta és el is ment volna és vitte volna Sarra, utána meg Rooneyt is ki kellett volna állítani de hát mint megszokhattuk az MU egy marha mákos csapat
14 éve
Törölt felhasználó
Kérdeznék vmit Davidtól akk:D a milan-arsenal 0-2 es mecsnél kinek drukkoltál?:D
14 éve
Törölt felhasználó
Hát én is a Milan-nak szurkoltam, nagyon jól játszottak, de az a máker MU már nincs szó rá milyen szerencsések.
De ha a Milan úgy játszana az Old Traffordon mint otthon az 1. félidőben, akkor lenne keresnivalójuk a pályán...
Ma pedig Go Gunners Go!

Szólj hozzá