Eastmond a testvéreiről...

"Öt bátyám van, akik közül ketten profi szerződés írtak alá régebben. A legidősebb testvérem, Darren a Wimbledon játékosa volt, míg Gavin a Millwallnál szerepelt. Sajnos a futballkarrierjük nem tartott túl sokáig, viszont szabadidőközpont menedzsereként igen sikeresek. Az a tény, hogy ők vissza tudnak tekinteni a múltjukba, s észre tudják venni ott a hibáikat, sokat segít nekem, hisz ha segítségre vagy irányításra van szükségem, akkor elég csak velünk beszélgetnem. Azonban a nevelés csak akkor ér valamit is, ha én kellően összpontosítok a feladataimra. Rugalmasnak kell lennem a velem szemben elhelyezkedő akadályok leküzédésére, s a lehető legjobbamat kell adnom."

...az édesanyjáról...

"Az anyukám mindig velem volt, amióta 8 évesen elkezdtem focizni. Először a Millwallban játszottam, hisz a klub közel volt a battersea-i otthonunkhoz, majd 11 évesen aztán csatlakoztam az Arsenalhoz. Az anyukám hetente háromszor megtette velem az éjjeli vonatutat a chingford-i Hale Endhez, megvárt, majd együtt mentünk haza. Úgy érzem, hogy a gondoskodása miatt is mindent meg kell tennem a célomért: igazi profi akarok lenni."

...a családi focik fontosságáról...

"Én voltam a legfiatalabb srác, de az összes testvéremmel és a barátaimmal is játszhattam. Ez sokat segített nekem testileg és szellemileg is. Az edzés a testvéreimmel indítot el az úton, amit ma is járok."

...a fejlődéséről, amit az Akadémia még jobban elősegített...

"Vissza tudok emlékezni, s azt mondhatom, hogy minden héten fejlődtem valamennyit. Azonban még jobb lettem azóta, amióta csatlakoztunk a nyáron az Akadémiához. A létesítmények és az edzők is a legjobbak itt, s már a technikai gyakorlatok hasznát is látom."

...a veretlen U18-as csapatról, amely 8 meccsből 7-et megnyert...

"A lehető legjobb klubnál vagyunk, s az, hogy már sok éve együtt játszunk, összekovácsolt minket. Nagyszerű a csapatszellemünk, összetartozunk. El kell ismernem, hogy meglepődtem néhány eredményen. A Leicester az előző idény végén verte az U18-asokat, s korábban elnyerték az Akadémiai Liga trófeáját is. Mindannyiunknak volt kedve egy kemény meccshez, s végül nyertünk 5-0-ra. A győzelmünk szerintem annak tudható be, hogy tökéletesen fókuszáltunk a meccsre, s nagyon erősen kezdtünk. A hozzáállásunk kulcsfontosságú volt azon az összecsapáson. Azt gondolom, hogy idén is nyerhetünk valamit, hisz nem ragadnak el minket a sikereink. Nem tartunk természetesnek egy győzelmet sem. Azon vagyunk, hogy a sikerek útján maradjunk a jövőben is."

...a posztjairól...

"Az U18-ban jobbszélső védő voltam, a tartalékok között pedig védekező középpályás. Egész idő alatt ebben a pozícióban játszottam, ám az előző idényben inkább védőként szerepeltem. Hozzászoktam a posztomhoz, fejlődnöm kellett, hogy megértsem a szerepkörömet. A szélen nagyon sokat kell futnia az embernek, középen pedig az állóképesség a fontos, hisz sokat vagy játékban, s becsületesen kell koncentrálnod. Mindkét posztomat szeretem, hisz a játék a lényeg."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

15 éve
Törölt felhasználó
Látszott hogy, a mi csapatunk tehetségesebb, mint a 'poolé. Ez a Plessis, Babbel, N'gog, Elzár, Eccleston stb. nem tűntek vmi nagy eresztésnek Torres egyedül veszélyesebb. Gilbert és Eastmond is nagyon bíztatóan játszott.
15 éve
Törölt felhasználó
Egyetértek, engem meggyőzött tegnap! Jól védekezett és jól is támadott, alig volt eladott labdája! Sokra viheti még!
15 éve
Törölt felhasználó
Azthiszem tegnap nem okozott csalódást Eastmond!!! Csak így tovább!

Szólj hozzá