Az Ágyúsok 2-2-es döntetlent játszottak a Méhekkel az Underhill Stadionban. A meccsen pályára lépett a hosszú sérüléséből felépülő Tomás Rosicky, illetve az észak-londoni gárda első nyári igazolása, Thomas Vermaelen is. A találkozó első félidejében a cseh karmester volt az Arsenal csapatkapitánya, míg a másodikban a belga hátvéd.

Az összecsapást a Barnet igen aktívan kezdte, ami lehetőséget adott az Ágyúsoknak arra, hogy gyors kontrákat vezessenek. Ennek következtében Sanchez Wattnak, majd Rosickynek is volt egy helyzete, ám a hazaiak portása, William Viner bizonyította a rátermettségét, s mindkét szituációban védeni tudott.

A másik oldalon Ismail Yakubu tudott veszélyt okozni egy fejessel, ám a kísérlete elkerülte a kaput.

A kisebb-nagyobb lehetőségeket követően visszaesett a mérkőzés színvonala, ám a 43. percben megtört a csend: Andrej Arsavin megszerezte a vezetést az Ágyúsok számára. Az orosz virtuóz Sanchez Watt keresztlabdáját vágta be a Méhek kapujába.

Azonban az Arsenal előnye nem tartott sokáig, hisz a 45. percben Yakubu kiegyenlített egy beívelt szabadrúgást követően. Az esetet Mark Randall felesleges szabálytalankodása előzte meg.

A második játékrészre egy teljesen más Arsenal lépett pályára, egyedül Vermaelen maradt fenn a gyepen. A friss arcok közül Nace Barazite tűnhetett fel elsőként az Arsenal rajongóinak, hisz a holland támadó rögvest helyzetbe került, s lőtt is, ám a bombáját blokkolta egy Barnet-védő. Az eset meglehetősen kézgyanús volt.

Barazite kedvét nem lankasztotta le, hogy kimaradt az első lehetősége, így az 51. minutumban újra helyzetbe került, s másodszorra már sikerrel járt egy zseniális csavarással, amit a tizenhatoson belülről adott le. Ez már a harmadik gólja volt a Méhek ellen, hisz az előző szezonokban is betalált.

A vezetés megszerzése után a hazaiak fölénybe kerültek, ám komoly lehetőségük egészen a 83. percig nem akadt. Akkor a csereként beállt Elliot Charles egyenlített ki, miután az Ágyúsok védelme többször is hibázott, illetve nem működött jól.

Arséne Wenger legénysége harmadszorra is megpróbált vezetést szerezni, s Jay Emmanuel-Thomasnak alkalma is lett volna erre, de elhibázta a ziccerét, amivel eldönthette volna a barátságos mérkőzést.

Így tehát 2-2 lett a meccs végeredménye, aminek az a fő pozitívuma, hogy Rosicky újra játszhatott. Természetesen a régi formáját még nem nyerte vissza, de az idő minden sebet be tud gyógyítani az ő esetében.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
az 1-10 nem lett volna rossz eredményxdxdDe azért ez sem:D Végre Rosi játszott és Vermalen is:PSajnos nem tudtam megnézni a meccset:( de Kedden biztos benne lessz az Arsenal TV be:D
15 éve
Törölt felhasználó
15 éve
Törölt felhasználó
itt tényleg cask az számított h mindenki letolt egy félidőt a meccs embere watt ő akart leginkább. remélem ott lesz ausztriába a jövőhéten
15 éve
Törölt felhasználó
A Barnet ellen. De ez egy felkészülési meccs volt, egyáltalán nem tétmeccs, és nem is a győzelem volt a lényeg.
15 éve
Törölt felhasználó
Rosicky jó volt, és Vermaelen is! Szezon eleje ellenére elég összeszedettek voltunk, a MU mai teljesítményéhez képest mindenképpen (ha összehasonlítom). Azért látszott, hogy korántsem adtuk ki magunkból a maximumot.

Szólj hozzá