Ljungberg, aki az Ágyúsoknál eltöltött 9 éve alatt kétszer nyert bajnokságot, illetve háromszor FA-kupát, úgy véli, hogy az Arsenal megfizetett a költözködésért, s válaszokat szeretne kapni a klub pénzügyi helyzetét illetően. A svéd csillag emellett kijelentette, hogy szomorú az észak-londoni gárda helyzete miatt.

Az Arsenal csapatkapitányának, Cesc Fabregasnak a tegnapi nap folyamán megjelent egy kifakadó nyilatkozata a sajtóban, amit már tisztázott is, de ki tudja, hogy mi következik még... Ljungberg nézőpontja sem valami optimista...

"Szomorú vagyok, ha megnézem, hogy milyen eredményeket ért el az Arsenal az utóbbi években"-nyilatkozta a Seattle Sounders középpályása.

"Amikor még a csapat játékosa voltam, akkor azt mondták mindig nekünk, hogy ha nem sikerül trófeát szereznünk, akkor az nem lesz jó. Ez a mentalitás volt minden játékosban."

"A jelenlegi helyzet igen kemény, remélem, hogy ez meg lesz fordítva."

Wenger tanítányai az előző szezonban a bajnoki tabella negyedik helyén végeztek, s a Bajnokok Ligájában, illetve az FA-kupában is az elődöntőig sikerült menetelniük. A francia mestert a sikertelenség miatt sokan támadták azzal, hogy az átigazolási politikája hatástalan.

Az Arsenal 2005 óta nem nyert komoly trófeát, s az Emirates felépítése után 416 millió fontos adóságba került a klub. Ljungberg elmondta, hogy szerinte az új stadion miatt van minden probléma.

"Az az érzésem, hogy az Arsenal pénzügyi helyzete nem a legjobb, s ez az új stadion miatt van."

"Hogy áll a klub pénzügyileg? Tudnak-e költekezni vagy sem? Ezeket a kérdéseket senki sem válaszolta meg, pedig sokan feltették már."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
Hát a vezetők ezt az utat választották, most már nincs mit tenni, ki kell várni a végét, amíg újra egyenesbe jövünk pénzügyileg. Amúgy a Highbury lakásokból nem biztos, hogy ennyire sok a bevétel.Máskor úgy hallottam, hogy nem nagyon akarnak elkelni a lakások...Hogy azóta mi van azt nem tudom.
15 éve
Törölt felhasználó
Az új stadiont hosszútávű hitelből építették. Az éves bevétel az új stadion és a régi között a duplája, így simán megérte ezt a kockázatot beválalni. A lakóparkok is hosszútávon lettek felépítvel és így ez az anyagi ingatozás pár éven belül megszünik és soha nem látott mennyiségű pénzből gazdálkodhat majd a csapat. A jövő is itt van a játékosokban, így ha azaz idő eljön majd, akkor is lesznek jó játékosain akik a Bajnok Ligáját érő helyeket a bajnokságban simán el fogják érni. Szerintem nincs ok az agodalomra. A legjobb pénzügyipolitikát követi a csapat.
15 éve
Törölt felhasználó
Woolwich srác vagy bácsi igen jókat mond.De Ljungbergnek is igaza van.
15 éve
Törölt felhasználó
Ljungberg azért csak tudja mi a helyzet, jó pár évig volt a klubnál. Sajnos igaza van a klub pénzügyi helyzetével kapcsolatban. Az Emirates nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 4 évig ne nyerjünk semmit. Vagyis magához a nyeretlenséghez nem, csak ahhoz, hogy ne legyen pénz igazolásokra és hogy el kelljen engedni a nagyobb játékosokat. Remélem az adósságok hamarosan rendezve lesznek. Még mindig nem állunk valami fényesen az átigazolási piac terén, de ha Vermaelenre jutott 10 millió és Wenger még venne 2 játékost is akkor valamennyi pénze csak van igazolni...Legalábbis Én ebből erre következtetek.
15 éve
ricsóó!

Ezeket nem tudom honnan szedted, ilyenek nem voltak fenn az arsenal.comon. Valószínűsíthető, hogy Bischoff egyéves szerződését (ami jövő hét kedden jár le) nem hosszabbítja meg a klub. Erre van apró jelek.

Szólj hozzá