A Spanyolország-Dél-Afrika mérkőzésen az európaiak uralták a mérkőzést, de a kupa rendezőjének is voltak helyzetei, támadásai. Az első félidőben nem született találat, de a második részében a összecsapásnak, az 51. percben Mokoena szabálytalankodott Fabregassal szemben a 16-oson belül, így a spanyolok büntetőhöz jutottak, amit David Villa kihagyott, de egy perccel később Rieira beivelését követően megszerezte a vezetést. Ezután Vicente del Bosque lecserélte Torrest és Villát, és fölküldte a pályára Fernando Llorentét, valamint Pablo Hernándezt. A 72. percben Xavi szélről rúghatott szabadrúgást, bepasszolta középre, és Fabregas 'belemacskázott' (by Horthy Gábor) a labdába, és ezt követően Llorente a kapuba lőtte a játékszert. Ezzel Spanyolország 2-0-ás sikert aratott a vendéglátók ellen.

A spanyolok ezzel a diadallal sorozatban megnyert meccsekben rekordot döntöttek (14), és ezen kívül a veretlenségi sorozatban beérték Brazíliát (35).

A másik mérkőzésen Irak és Új-Zéland csapott össze, és ezen a meccsen nem született gól, így mindkét csapat 1-1 ponttal gazdagodott, s a vereséget szenvedő dél-afrikaiak lettek a hibátlan Vörös Fúria mögött a másodikok a csoportban.

Ma Olaszország Brazíliával, és Egyiptom az Egyesült Államokkal csap össze magyar idő szerint 20:30-kor.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

15 éve
Törölt felhasználó
Ez is azt mutatja hogy most SPANYOL VÁLOGATOTT a legjobb csapat mostanában és tegnap tényleg rossz játékkal is nyerni tudtak. rem megnyerik a KONFÖDERÁCIÓS KUPÁT
15 éve
Törölt felhasználó
Elképesztő rekord. Bár tegnap nem ment nekik annyira, de azért Dél-Afrika ellen csak elég volt. Az elődöntő már nehezebb lesz.

Szólj hozzá