Tony Adams elárulta, hogy az Arsenal egy olasz védőt követ figyelemmel, hogy a játékos leigazolásával erősődjön a védelem.

Felmerülhet a kérdés: vajon hogy lát bele Adams az Arsenal dolgába, azt azonban nem szabad figyelemen kívül hagyni, hogy a Portsmouthtól való kirúgása után Wenger játékosmegfigyelője lett.

"Főként Olaszországban jártam megfigyeléseken." - mondta Adams.

"Az olaszok nem feltétlen jók külföldi csapatokban, de úgy vélem, hogy az a játékos, akit megfigyeltem, alkalmas lenne a feladatra. A kérdés az, hogy lesz-e rá elég pénz, ugyanis ez mindig egy kényes témakör az Arsenalnál."

Arra a kérdésre, hogy vajon az Ajax csapatkapitánya, Thomas Vermaelen alkalmas lenne a feladatra, Adams nemmel felelt:

"Szerintem Thomas egy nagyszerű játékos, de nem hiszem, hogy készen áll az Arsenalra."

"Nem úgy vélem, hogy az Arsenal leigazolná őt, csak azért, hogy legyen még egy játékosuk."

"Sőt, igazság szerint még csak azt sem tudom, hogy Wenger fog-e valami nagyobb játékost igazolni. Majd meglátjuk, mennyi pénzt kap."

"Sűrűn néztem a holland ligát is, ott is van egy-két figyelemreméltó játékos, de szerintem még nekik is túl korai lenne az angol liga."

Adams abban egyetért, hogy valóban a védelemben kell ersőítenie az Arsenalnak.

"Szerintem az Arsenalnak mindkét kapu előtt erősíteni kéne, főleg a sajátjuk előtt, ezt maga Arséne is elárulta."

"De ne feledjük, Sagna tavaly veszítette el a testvérét, és ez hat-hét hónapig benne maradt. Clichy pedig idén rengeteg alkalommal volt sérült."

"Főleg az egyensúly az, amelyben hiányt szenved a csapat. Kedvelem Alex Songot, rengeteget fejlődött, de rajta kívül is lennie kéne két tartalékembernek."

Adams elmondta, hogy Wenger sűrűn hallgat a véleményére, de két esetben, Adebayor és Rosicky leigazolásánál figyelmen kívül hagyta azokat.

"Értékelem Arséne támogatását, és ha van valami mód, hogy hogyan tudnám viszonozni ezt, azonnal megtenném."

"Amióta a Portsmouth kirúgott, négy hónapig egész Európát bejártam. Nagyon sok meccset figyeltem Franciaországban és Spanyolországban is."

"Még emlékszem azokra az időkre is, amikor a Feyenoordnál voltam, akkor is gyakran nézegettem a francia bajnokságot péntek esténként Wengerrel."

"Akkor Adebayor még a Monacoban játszott a Lille ellen, és Arséne megkérdezte tőlem, hogy mit gondolok a togóiról. Én mondtam neki, hogy ne vegye meg, de mégis megtette. És ez volt a helyzet Rosickyvel is."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
Jó kis nyilatkozat! Több dolgot is megtudhattunk, amit egyébként más nem nagyon mondott volna el. Az olasz védő sztem is Chiellini akar lenni, bár rá nem hinném, hogy lenne pénz, meg a Juve sem válna meg tőle. Vermalen sztem is kevés és Song posztjára is kell egy ember.
15 éve
Törölt felhasználó
Hiba lett volna nem megvenni Adét és Rosit sztem. Bár lehet, hogy ő mondjuk más játékost hozott volna... Amúgy nagyon szimpatikus, hogy őszinte, még akkor is, ha nem minden tetszik, amit mond. RESPECT!
15 éve
Törölt felhasználó
hát nekem inkább az utolso 2 nyilatkozata okoskodásnak tunik...:S
15 éve
Törölt felhasználó
Pozitív nyilatkozot. Még mindig nem szimpatikus az ember, de legalább van valami klubhűség benne.
15 éve
Törölt felhasználó
Hát eddig Adams nem hozta volna ide két kiváló játékosunkat.Adebayor nélkül tavaly sehol nem lettünk volna.Idén gyenge formában volt de lehet hogy jövőre király lesz.

Szólj hozzá