Annak ellenére, hogy az Arsenalt közel 200 játékossal hozták összefüggésbe június elseje óta a különböző lapok, azt is meg kell vizsgálnunk, hogy kik lehetnek a távozók az idei évben.

1. Kolo Touré: Emmanuel Adebayor biztatására, vagy sem. a Manchester City ismét akcióba lendült, és ismét az Arsenal háza táján próbálkozik. Miután John Terry nemet mondott a megaajánlatukra, ismét megpróbálkoznak Kolo Touréval, akit már a télen is le akartak igazolni. A közelmúltban ellentétes hírek láttak napvilágot a játékossal kapcsolatban. Azok után, hogy Touré el akart menni a januári átigazolási időszakban, kijelentette, hogy az Arsenal az álmai klubja, és itt akarja befejezni a pályafutását. A múlt héten testvére, Yaya mondta el, hogy Kolót nem foglalkozik holmi Manchester City ajánlatokkal, ám a The Times lap egyenesen azt állítja, hogy az elefántcsontparti védő elfogadta Mark Hughes ajánlatát. A pletykák szerint a Citynek 10-15 millió font között kellene fizetnie Touréért, akinek a szerződése a jövő nyáron lejár.

2. William Gallas: Ismét csak egy védő. Gallast a novemberi kirohanását követően az összes létező olasz csapattal szóbahozták, köztük a Milannal és a Juventusszal is. Egy olasz lap, a Corriere Dello Sport szerint maga az Arsenal ajánlotta fel Gallast egy másik olasz csapatnak, a Lazionak, mivel Touréhoz hasonlóan a franciának is jövő nyáron jár le a kontraktusa, és már nemet mondott a hosszabbításra. A transzferrel ellentétes hír lehet az, hogy Gallas a múltban cáfolta azokat a spekulációkat, melyszerint a nyáron továbbállna az ágyúsoktól. De miután nem ápolnak valami fényes kapcsolatot Kolo Touréval, valószínűnek tűnik, hogy egyikük biztosan távozik még az idén.

3. Philippe Senderos: Senderost a Milant éltető nyilatkozatai után talán joggal nem szívlelik az Arsenal rajongói. A svájci védő egy évig állt az olaszok alkalmazásában, kölcsönben, ám a sérülések, és a játéka miatt Adriano Gallianiék úgy döntöttek, hogy nem veszik meg véglegesen az Arsenaltól. Senderos elmondta, hogy nem tudja, hogy van-e helye a csapatban, és Wenger is elárulta, hogy vannak egyéb opciói is a 24 játékosnak, többek között az Aston Villa, vagy a Bordeaux is szeretné megszerezni, de szó volt arról is, hogy a Fulhamhez távozna egy swap-deal keretében, az Arsenalhoz pedig Brede Hangeland jönne.

4. Emmanuel Eboué: Az elefántcsontparti védőt/szélsőt főleg Sagna és Walcott sérüléseinél alkalmazta Wenger a csapatában, ám az év végére csak a kispad jutott neki. Eboué ezt szemmel láthatóan sérelmezte, és kijelentette, hogy továbbállna, amennyiben nem kap elég játéklehetőséget a következő szezonban Wengertől. Eboué távozását legutóbb akkor valószínűsítették, amikor Felipe Melót akarta megszerezni az Arsenal, de az akció sikertelenül zárult. Ennek ellenére a Fiorentina továbbra is megszerezné a 27 éves játékost, és a legújabb olasz hírek szerint erre a következő 48 órában pontot szeretnének tenni a violák vezetői.

5. Mikael Silvestre: Ezzel végére is értünk a védők esetleges távozásának... Mikael Silvestre tavaly érkezett az Arsenalhoz egy 'meglepetés' keretében a Manchester Unitedtől, kevesebb, mint egy millió fontért. Silvestre szerződése a következő évad végén lejár, és azt követően valószínűleg Amerikában, az LA Galaxynál fejezi be a pályafutását. Igen ám, csak a Bordeaux menedzsere, Laurent Blanc szívesen alkalmazná a pályán egykori csapattársát, a transzfert pedig Marouane Chamakh-kal véglegesíthetnék.

6. Cesc Fabregas: Az Arsenal csapatkapitánya pusztán csak a formalitás kedvéért kapott helyet e listán. Fabregasról minden átigazolási szezonban több pletyka lát napvilágot, hogy a Real Madridhoz, vagy a Barcelonához tart, az tény, hogy a két spanyol óriás folyamatos licétéből az Arsenal egyszer jól fog járni. De csak akkor, ha Fabregas úgy dönt, hogy távozik a csapattól.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

15 éve
Törölt felhasználó
Béna falábú
15 éve
Törölt felhasználó
Őt én se
15 éve
Törölt felhasználó
csipázom
15 éve
Törölt felhasználó
silvestret nem csioazom üt engedném
15 éve
Törölt felhasználó
sztem meg senki se menyjen el:Dmert pénzünk van csatárra meg VKP-ra szal...még jóljöhet senderos meg silvestre is

Szólj hozzá