Flamini nyári távozását követően Wenger nem teljesen tudta pótolni a Flamo után keletkezett űrt. Az elmúlt nyár egésze arról szólt, hogy vajon a Mester leigazolja e Xabi Alonsot - akkor nem tette.

Az idei nyár is úgy kezdődött, hogy akkor most jön Xabi, vagy nem.

Sokan benne látják a megfelelő embert a középpályára. Kétségkívül nagy játékosról beszélünk. A mezőnymunkája kiemelkedik.

Denilson lett a Flamo pótlás és a szezon során sok meccsen lehetőséget kapott. Ő játszotta a legtöbb meccset a szezon egészében, minden kupasorozatot tekintve az Arsenal játékosai közül.

Denilson játéka nem olyan kiemelkedő, hittem amíg ezt a statisztikát nem láttam. Ebből a statból kiderül, hogy a mi kis brazilunk nem is olyan haszontalan játékos, mint hittük.

Na de helyettem inkább beszéljen a statisztika (kizárólag a Premier League-re vonatkozik):

Pályára lépések: Denilson (37), Alonso (33)
Sikeres szerelések: Denilson (103), Alonso (62)
Rossz szerelések: Denilson (28), Alonso (27)
Lőtt gólok száma: Denilson (3), Alonso (3)
Gólpasszok: Denilson (7), Alonso (4)
Passzok/ebből pontos: Denilson (2535/2204) 89%, Alonso (2482/2076) 83%

Ezek után felmerülhet az a kérdés, hogy szükségünk van nekünk Xabi Alonsora?!

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

15 éve
Törölt felhasználó
Inkább Xabi mint Denilson attol függetlenul hogy most jobban sikerült a szezonja Denilsonnak!De Xabi a fontos golok mestere pl a Chelsea a Stamford Bridgen az o goljával nyertek és akkor szakadt meg egy nagy sorozat a Chelseanél!GO GUNNERS!!
15 éve
Törölt felhasználó
wenger nem a lapos,rövid passzos jatekot erölteti veletlenül?????pld denilson arsanak adott egy szep pasz a blackbour meccsen most ez jut hirtelne eszembe.
de attol meg jelen pillanatbanxabi a jobb,csak azert mert ö fobban elsiveli a nyomast és gerince tud lenni a csapatnak,meg ez egyenlöre a kicsi nevesre nem igaz,de remélem ez is csak idö kerdese,hisz csak 21
15 éve
Törölt felhasználó
Még annyit, hogy tényleg meg mer húzni hosszú passzokat, de nem annyit, mint más, meg nem a necces passzokat vállalja. De nem baj, mert necces passzok nélkül is adott 7 gólpasszt. A necces passzokkal meg annyira megyünk, hogy sok labdát vesztünk. Ebből a szempontból megint csak nem baj, ha nem mindenki választja azokat. Távoli lövéseket is vállal, néha be is akad, igaz gyakrabban megy el a picsába... Ami még figyelemre méltó, hogy majdnem végigjátszotta a szezont, kicsit olyan, mint Gilberto. És Gilberto iszonyat sokat tett a csapatért, még ha nem is látszott meg. Idén mennyire jól jött volna...
15 éve
Törölt felhasználó
Én mondtam, hogy Denilson nem olyan rossz, mint mindenki mondja. Szürke meg minden, de teszi a dolgát. Volt kb két szar meccse, és máris mindenki utálja, ahogy Songnak meg volt 5 jó meccse, és mindenki imádja. Ne legyünk ilyenek, mindketten jók, tartsunk ki mellettük. Ennek ellenére nem lenne baj Alonso leigazolása, mert rutinos, és bátrabb mindkettejüknél. Amúgy a passzokról annyit mondanék, hogy Denilson passzai közt sok a kicsi passz, ami annyit tesz, hogy labdát szerez, és Fabinak adja. Ami nem rossz, nem feladata az építkezés. Szóval nem rossz Denilson!!!
15 éve
Törölt felhasználó
egy denilson szar volt a statisztika semmit nem jelent. 2 sztem alonso nem DM csak olyasmi ezért sem őt szeretném a csapatba

Szólj hozzá