Arséne Wenger nem szeretné, ha Walcott a nyáron a felnőtt és az U21-es válogatotban is feltűnne, igaz elismerte, semmit nem tehet, hogy ezt megelőzze.

Az Arsenal fiatal szélsőjét vasárnap éjjel behívták Fabio Capello keretébe a június eleji Kazahsztán és Andorra elleni meccsekre. A 20 éves játékost azonban Stuart Pierce is nevezte a korcsoportos Európa Bajnokságra. A bajnokságra is ugyanabban a hónapban kerül majd sor, így Wenger joggal fél attól, hogy Walcott pihenés nélkül fog visszatérni a szezon előtti alapozó edzésekre.

"Úgy érzem, hogy ezt elleneznem kell" - mondta Wenger.

"Tudattam az FA-val, hogy hiba lenne mindkét válogatottban szerepeltetni a nyári szünetben. Először június 2-ikán és 5-ikén lesz mérkőzése a felnőtt válogatottal, majd csatlakozik az U21-es kerethez."

"Nem túl ésszerű. hogy egyszerre mindkét válogatottban szerepeljen. Így június 28-ikán válik szabaddá, mi azonban már július 6-ikán megkezdjük az alapozó edzéseket."

"Nehéz elfogadni mindezt, de a szabályok a szövetség javát szolgálják, így semmit nem tehetünk ellene."

"Capello szigorú Walcottot illetően, Stuart Pierce kevésbé. Ez is abból adódik, hogy Capello igényt tart Theo-ra, és ez Piercenek is problémát jelent."

"Nincs semmi kifogásom a felnőtt válogatott ellen, hiszen a mérkőzéseik a rendes FIFA időpontokat követik."

"Az alapvető kérdés az az, hogy vajon lehet-e egy játékost egyszerre két válogatottban szerepeltetni a nyáron?"

"Nem akarok gátat szabni Theo előtt az U21-eseket illetően, de az én véleményem az az, hogy az egyik mellett kell dönteni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem ő neki kell dönteni ez illetően. Ő tudja, hogy mit akar és, hogy mire képes. Én az U21-es szerplését támogatom, hisz ott nem két fél mecsen szerezhet tapasztalatot, hanem egy egész sorozatban. Igaz a nagycsapatban meg az edzéseken többet tanulhat.
15 éve
Törölt felhasználó
Walcott sztem menjen az u21-es válogatottal, de a nagyba ne játszon a nyáron.U21 EB-n lehet hogy győznek és ahogy nasri18 mondta nem kéne megfosztani Walcott-ot a győzelemtől ebben az évben nem nyert semmit az Arsenallal.
15 éve
Törölt felhasználó
Az lenne számunkra a legjobb ha nem menne sehova se de ezt nem tudja Wenger megakadályozni.Akkor még mindig jobb lenne ha a felnőtt csapatban játszana a két meccsen mert nem hinném hogy végigjátszaná őket.De mivel ő még ilyen fiatal játszana egy nagyobb tornán is ahol vezéregyéniség lehet.Meglátjuk mi lesz.
15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon rosszul járnánk, ha nem pihenne nyáron Walcott! Mostanában nincs nagy formában, jól jönne neki egy kis pihenő aztán az alapozás alatt formába lendülne! Így viszont ha még az U21-es EB-re is elviszik akkor nem nagyon pihenhetne...
15 éve
Törölt felhasználó
Én sem támogatom ezt. Ez túl nagy teher egy 19 éves számára.

Szólj hozzá