Robin van Persie szereplése sérülés miatt kérdéses volt egészen a mérkőzés előtti órákig, azonban végül ott lehetett a kezdőben. Hiányzott azonban Bacary Sagna, William Gallas, Gael Clichy és Johan Djourou. A túloldalon az előző mérkőzésen gólt szerző Marcos Senna sérülés miatt nem játszott, azonban az Arsenal egykori legendája, Robert Pires kezdő volt.

A mérkőzést az Ágyúsok kezdték jobban, helyzetet helyzetre halmozva. A 11. percben Eboué indításából Fabregas hozta helyzetbe Walcottot, aki egy fantasztikus átemeléssel meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak.

Az Arsenal nem vett vissza a tempóból, és további támadásokkal ostromolta a spanyol kaput.

A 29. percben Van Persie bődületes szabadrúgását López még kifogta, azonban a kipattanót Adebayor fejelte kapura, és Rodrigueznek a gólvonalról kellett tisztáznia.

A félidőben 1-0-val fordultak a csapatok, és a második játékrészben hasonló fölényben játszó Arsenal továbbra is helyzeteket tudott kialakítani.

A 60. percben Van Persie adott nagyszerű passzt Adebayornak, aki átvette a labdát a tizenhatoson belül, majd belőtte a játékszert a jobb alsó sarokba.

A Villarealnak azonnali taktikaváltásra volt szüksége, be is cserélték Nihatot és Ibagazat, azonban egyiküknek sem sikerült megváltani a spanyol csapatot.

A 67. percben az Arsenal vitatható büntetőhöz jutott, miután Godin csúszott be szabélyosan Walcottnak, akihez szemmel láthatóan hozzá sem ért. A játékvezető azonban befújta a tizenegyest, ráadásul a reklamáló Egurent második sárgalappal letessékelte a pályáról.

A büntetőt Robin van Persie értékesítette. Wenger ezután megnyugodhatott, le is hozta mindhárom gólt szerző játékosát. Helyettük Denilson, Diaby és Bendtner lépett pályára.

A mérkőzés hátralévő perceiben az Arsenal magabiztosan irányította a játékot az emberhátrányban lévő, reményvesztett spanyolok ellen.

Maradt tehát  3-0, mely azt jelenti, hogy az Arsenal ott van a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Az ellenfél pedig nem más, mint a Porto-ot búcsúztató Manchester United. Annyi biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, azonban úgy gondolom, hogy ha a hétvégén a Chelsea ellen győzni tudunk az FA Kupa elődöntőjében, akkor elég önbizalmunk lehet a Vörös Ördögök ellen is.

Úgy gondolom, hogy ilyen játékkal minden esélyünk megvan a döntőbe jutásra, ahol megvalósulhat akár a Barcelona elleni revans is. Így tovább fiúk, hajrá Arsenal!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon jól játszott az egész csapat.
15 éve
Törölt felhasználó
Szép volt fiúk!!!! csak így tovább!!!!!!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Ez a Bozsik akkora paraszt. Mindig csak az a buzi MU és persze kérdezték tőle hogy ki jut tovább az Arsenal-Villarreal párharcból erre azt mondja jobban szeretem a spanyolokat az arsenal amugy sincs most valami jó formába, megmondom őszintén én a villarreal-nak szurkolok- olyankor le tudtam volna ütni. Itt épp az a lényeg hogy mondják el a REÁLIS véleményt ne azt amit ő akar. Most ennyi erővel engem is behívhattak volna és mondtam volna hogy arsenal 10-0ra győz és sztem a porto sokkal erősebb csapat mint a mu ezért 5-0 lesz...... szakértők....
15 éve
Törölt felhasználó
nagyon tetszett a meccs, remekül játsuottak a fiúk és tényleg jó volt nézni Lukasz és Gibbs magabiztos megmozdulásait! A kapusteljesítménynek főleg azért örülök mert a kapus áttudja adni a magabiztosságot a védőknek és az mindig jól jön. na jöhet a cselszkí és sztem ha ilyen formába maradunk nem kell senkitől sem tartanunk! a " szakértők" meg majd a bl döntő után pofázzanak....
15 éve
Törölt felhasználó
Még a 6+5-ös szabályhoz annyit, hogy 2012-re már majdnem minden játékosunk megkaphatja az angol állampolgárságot, és akko elvileg játszhatnának az angol válogatottban is, így nem foglalnak nem angol helyet. Szal ha platini minket akart ezzel szivatni akko keljen kicsit korábban, és egyen még egy kis spenótot! ennyi..

Szólj hozzá