A korábbi Arsenal-középpályás kezdeni akar az Emiratesben, hisz elmondása szerint teljes mértékben fitt, s készen áll arra, hogy bizonyítson volt csapata ellen a Villareal színeiben. 

Múlt hét kedden az Ágyúsok már összemérték az erejüket a Sárga Tengeralattjáróval. Az El Madrigalban megvívott mérkőzés 1-1-re végződött. Ez az eredmény az észak-londoniaknak kedvez, akik hazai pályán dönthetnek a továbbjutás sorsáról.

 Remélem, hogy kezdeni fogok az Emiratesben

-nyilatkozta Pirés a L'Equipe-nek. 

Elmondtam az edzőmnek, hogy friss vagyok, s készen állok. Rajta áll minden, ő fogja meghozni a döntést.

 Kicsit meglepődtem, amikor megláttam az első meccs kezdőjét. Aztán a Malaga elleni La Liga-meccsen egy percet sem játszhattam eltiltás miatt. 

A francia középpályás úgy érzi, hogy az Arsenal és a Villareal hasonlít egymásra játékstílusilag, viszont az Ágyúsoknál kevés a tapasztalt játékos.

Az Arsenal és a Villareal hasonló csapat. Abban különböznek az Ágyúsok, hogy fiatalabb a keretük. Ettől függetlenül Arséne Wenger bízik a játékosaiban.

A csapatuk folyamatosan mozog, 2-3 érintéssel szeretnek támadni, s keményen szeretnek irányítani. Szintén fontos számukra a csapatmorál. Az a tény, hogy három hónapja nem kaptak ki a Premier Ligában, bizonyítja mindezt.

De le kell szögeznem, hogy a Premier Liga és a Bajnokok Ligája teljesen más tészta. A BL-ben nagyobb nyomás helyeződik a csapatokra.

Ez az ifjú csapat idegenben felállt a padlóról, s előnnyel indulhatnak otthon, de a tapasztalat inkább nálunk van meg és ez az a tényező, amiben gyengébbek.

Annyit mondhatok, hogy nem vagyunk megrémülve.

Pirés Marcos Senna és Santiago Cazorla sérülésére is reagált nyilatkozatában:

Két sérült, két nagy ütés számunkra.

Marcos, a csapatkapitányunk nagyon fontos tagja a csapatnak. A nyitott küzdelemben és a szabadrúgásoknál kulcsfontosságú a szerepe. Nagy veszteség a kiesésük, hisz velük sokkal ütősebbek lehetnénk elől.

Lehet szerencsétlennek nevezni a Villarealt, de az Arsenalnak még több sérültje van. Például Manuel Almunia, William Gallas, Johan Djourou és Gaël Clichy.

Megnyugtató sérülések

-fejezte be mondandóját Pirés.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

15 éve
Törölt felhasználó
arshavin23 sztem elírtad mert mi fogunk tovább jutni
15 éve
Törölt felhasználó
bocs pires de ezt most benézted!!:Dholnap ti fogtok továbbjutni!!!
tipp:hazaküldjük őket mint a portot!:P
15 éve
Törölt felhasználó
ja mindenki azzal jön hogy keves a rutin. de ez a csapat tud focizni meg küzdeni,vannak vilagklasszis jatekosai(cesc,legfökepp, de rvp,ade,toure,clishy,sagna,nasri,walcott is mar a vilagklasszisok kapujat döröngetik)
de hagy irjanak csak le minket,annal édesebb minden diadal
15 éve
Törölt felhasználó
Tök mindegy hogy mit mond mert úgy is nyerünk úgy is ha jáccik vagy nem
15 éve
Törölt felhasználó
Engem kicsit idegesít már ez a sok nyilatkozgatás. Mutassák meg akkor hogy mit tudnak tessék holnap ott az alkalom. Ha ilyen sok a tapasztalat akkor verjenek ki minket. Annyira nem bírom ezt a nagyképűséget. Vagy csak szimplán be akarják maguknak beszélni hogy a Villarreal jobb csapat mint az Arsenal... Erre csak azt tudom mondani hogy Vicces... Holnap meglátjuk! GO GUNNERS! Tipp: Arsenal-Villarreal 2-0

Szólj hozzá