Bár Robert Pires, elmondása szerint, karrierje mélypontjának emlegeti a 2006-os BL-történteket, mikor is a kiállított Jens Lehmann pótlására Manuel Almuniát az ő helyére hozta fel, mégsem haragszik Arséne Wengerre.

"A 2006-os párizsi döntő a karrierem mélypontja volt, és két nappal ezútán leültem Arséne Wengerrel egyeztetni két dologról." - mondta Pires.

"Az első dolog az volt, hogy el szeretnék menni az Arsenaltól a Villarealhoz. A másik dolog az volt, hogy mondja el, miért pont engem hozott le akkor."

"Azt mondta, hogy a csapatnak jobban a védekezésre kellett összpontosítani akkor."

"Egyáltalán nem vagyok dühös emiatt rá. Amikor találkozunk, meg fogom neki köszönni mindazt, amit értem tett."

"De akkor úgy gondoltam, hogy majd az Arsenaltól vonulok vissza. A döntőben viszont mindenki láthatta, hogy Wenger elvesztette a magabiztosságát bennem. Szóval emiatt hagytam el az ágyúsokat a Villarealért."

"Az elmúlt három év óta még mindig tartom a kapcsolatot vele. Egy remek menedzserről van szó, és soha nem fogom tudni elfelejteni, hogy mennyi mindent tanultam tőle. A döntőt megelőzően sokat játszatott, és számos remek dolgokat nyertünk együtt. Ez nagyon fontos a klub és a játékos számára is."

Az októberben a 36. életévét betöltő Pires egyúttal elmondta, hogy mire számít csapatától a Bajnokok Ligájában.

"Az emberek nem úgy tekintenek a Villarealra, mintha az potenciálisan megnyerhetné a BL-t. De szerintünk el tudunk jutni a döntőig, onnantól pedig az egy ki-ki harc."

"Szeretném megköszönni a csapat elnökének és az ügyvezető igazgatójának, hogy egy újabb évet adtak nekem - igazán sokat jelent ez számomra. Szeretném egy bajnoki címmel befejezni ezt az idényt."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

15 éve
Törölt felhasználó
"akkor úgy gondoltam, hogy majd az Arsenaltól vonulok vissza" De szép is lett volna! Sajnálom, hogy akkor úgy alakult, bőven segíthette volna még a tapasztalatával a csapatot. Igazából ez elmondható sok játékosra. Vieira, Henry és Ljungberg is maradhatott volna még 1-2 évet, sokat segíthettek volna a csapaton. Túl hirtelen jött ez a fiatalítás. Évről évre mentek el az idősebb játékosok, helyükre pedig nem mindig volt megfelelő a pótlás.
15 éve
Törölt felhasználó
Akkor gondolom az is dominált, hogy milyen fizikumú játékos. 33 évesen az ember már nem bír lefutni 90 percet főleg a középpályán. Ha ő akkor fent marad, akkor sem bírta volt végig. Így legalább egy csere meg lett spórolval. A bajnoki reményeiről meg szerintem le is mondhat.
15 éve
Törölt felhasználó
öszitnén szólva én is pirest hoztam volna le de annak örülök h cáfolva lett ezzel a wenger cseszte el a karrieremet dolog

Szólj hozzá