Robert Pirés arculata valószínűleg sok Arsenal-rajongónak eszébe ötlött a tegnapi Bajnokok Ligája-sorsolás után, hisz az Ágyúsok a Villareal gárdáját kapták ellenfélül.

A francia legenda 6 esztendőn át csillogott az Arsenalban, 284 mérkőzésen 84 gólt szerezve. 2006-ban aztán elhagyta a londoni gárdát, s a Villareálba igazolt, ahol egy komoly térdsérülés miatt hosszas kihagyásra kényszerült, ám visszatért, s még mindig van benne potenciál.

Bizton állítható, hogy április 15-én, az Arsenal-Villareal Bajnokok Ligája-negyeddöntő második mérkőzésén meleg fogadtatásban lesz része Pirésnek Észak-Londonban. Pirés egyébiránt már a 35. életévét tapossa, ám Arséne Wenger szerint még mindig képes egyedül eldönteni mérkőzéseket.

"Nagyon érdekes helyzet az övé"-fogott bele mondandójába a francia menedzser.

"Fontos, hogy higgadtak legyünk hátul, hisz ő [Pirés] egy olyan fickó, aki egyedül is képes eldönteni meccseket. Még mindig sokat beszélek vele telefonon keresztül. Nagyon-nagy játékos. 1973-ban született, idén lesz 36 éves, de a mai napig fantasztikus játékos."

"Meg akartam hosszabbítani a szerződését [2006-ban, amikor távozott Londonból], de rendszeres játéklehetőséghez akart jutni, ezért eligazolt."

"Ha focistaként eléred a 33 vagy 34 éves kort, akkor könnyen a padra kerülhetsz a feltörekvő fiatalok miatt. Nagyon nehéz megszokni azt, ha már nem játszol rendszeresen. Ellenben egy 20 éves srácnak ez teljesen más."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá