Thierry Henry az Arsenalnál és a szurkolók körében több, mint egy játékos. A nevével minden eladható, a neve hallatán minden drukker és futballban jártas ember előtt egy olyan játékos jelenik meg, aki akárhonnan, akárkivel szemben képes volt gólt lőni és tette ezt a lehető legnagyobb szerénységgel. Mindenki imádja, mindenki tiszteli Őt.

8 évet töltött az Arsenalban, ezalatt nyert bajnokságot, FA Kupát és tette ezt úgy, hogy a sikerek eléréséből rendesen kivette a részét.

2007-ben mindenki meglepetésére Henry könnyek közepette bejelentette, hogy elhagyja az Arsenalt. Távozásakor megígérte, hogy a csapat és a szurkolók örökké a szívében maradnak.

Henry számos alkalommal bizonyította hűségét a klub iránt, az eltelt évek alatt számos rendezvényen megjelent, többször az Emiratesből nézte a csapat hazai meccseit, novembertől pedig a szünetelő MLS-nek köszönhetően a csapatnál eddzhet.

Idén januárban ANK, ez annyit jelent, hogy néhány afrikai játékost mellőzni kell a klubjaiknak. Csapatunkban Gervinho és Chamakh személyében két ilyen játékos is van. van Persie idén bombaformában futballozik, ám az orvosi vizsgálatok folyamatosan jelzik, hogy a holland sérülés határán áll. A körülményeket ismevén sokakban felmerült Henry visszaigazolásának lehetősége.

Amint Titi a csapathoz jött edzeni, sokakban felmerült az, hogy a francia egy ideig a keret tagja is lesz (ahogy volt korábban Campbell is). Természetesen a sajtó rögtön megszellőtette a visszahozatalát.

Veszélyben a hírnév!?

Természetesen mint mindenki, én is szeretném újra a csapatban látni Henryt. Kicsit átgondolva a jelenlegi helyzetet igen csak kockázatos az Ő újra leigazolása. Miért?

Példaként Raúl és a Real Madrid, valamint a madridi drukkerek kapcsolatát tudnám felhozni. Raúl több, mint egy évtizedig a Real egyik legfontosabb játékosa volt (mint nekünk Henry), azonban amint a realnál töltött utolsó éveiben a formája visszaesett, folyamatos kritikák érték, mindenki a távozását követelte.

Jelenleg mindenki várja Henryt (én is), de a leigazolásában ott van a kockázat. Sokan elfeledkeztek arról, hogy Henry egy gyengébb bajnokságban játszik, idősebb lett, az erőnléte sem a régi. A formája biztosan nem lesz a régi, az elvárás viszont nagy. Az biztos, hogyha játszhat, szívét-lelkét kihajtja magából az Arsenalért.
[Korábban a brazil Ronaldo nyilatkozta, hogy fejben még megtudja csinálni a mozdulatokat, de a teste már nem képes rá.]

Henrytól a megváltást, a gólokat, a stabilitást és a csapat helyes útra terelését várjuk, ezzel óriás nyomást helyezve rá. A sajtót ismerve minden egyes lépésében a hibát keresik majd, mindenki a nemtetszését nyílvánítja majd ki, ezzel extra nyomást téve Henry és talán a csapat vállára is.

Egy nagyon gyenge két hónappal Henry hírneve csökkenhet, emellett a csapatot talán még több kritika érheti.

-Vajon megkozkátatja ezt Henry és Wenger!?
-Remélem!

Hozzászólások (8)

12 éve
Törölt felhasználó
Én nem félek ettől különösebben ha a teste nem is bírná annyira akkor is adnának neki olyan labdákat hogy Henrynek csak be kell pöccintenie és hát ezeket nála senki nem tudta jobban :)
12 éve
Törölt felhasználó
Park-nál és Chamakh-nál biztosan jobb lenne.Hazai meccseken gyengébb ellenfelek ellen és az FA kupában simán kezdhetne és gólokat is szerezne,ebben biztos vagyok.Idegenben és a komolyabb meccseken meg kapna 10-15 akár 25 perceket(állástól függően).Sztem is jó megoldás őt visszahozni 2-3 hónapra,mert nagy segítség lenne a csapatnak és RvP is tudna pihenni a nagy bevetések előtt.
12 éve
Törölt felhasználó
Ericsson, ez jó volt:D:D
12 éve
Törölt felhasználó
Napi Pletyka: Jelentések szerint Pato az Arsenalba tart 23 millió £ ellenében, mivel Tevez a Milanba tart így Pato menni kényszerülne.
12 éve
Törölt felhasználó
Egy dolgot kifelejtetek. Henry mióta elment tőlünk játszott a barcelonában és most is játszik amerikában, szóval ő nem hagyta abba a focit és láttuk a nemrég lezajlódó bajnokságban, hogy még mindig igencsak jól focizik. Szal nem lesz itt baj.

Szólj hozzá