Most, hogy az Arsenal, csaknem 2 hetes szünethez jut a Premier League-ben, a figyelem a történelmi és híres, FA Kupa felé irányul. Az Arsenal a Leeds Unitedet fogadja a sorozat 3. fordulójában és Wenger vélhetően kihasználja majd az alkalmat, hogy bevesse az első csapat nélkülözött játékosait, ahogy azt a kupameccseken megszokhattuk.

Wenger nem igazán rotálja az első keretét a bajnokságban, mivel egyelőre még a BL selejtezőt érő helyezésért is harcolni kell, ám eddig ez sem mentette meg az Arsenalt attól, hogy pontokat veszítsen (akár mögöttük elhelyzkedő alakulatokkal szemben is), és hátrányba kerüljön az élbolyban tanyázó riválisokhoz képest. Míg Benayoun és Coquelin (legtöbbször érthetően) játéklehetőséget kap, sőt még a folyamatosan halovány teljesítményt nyújtó Arshavin és Rosicky is élvezi a mester bizalmát, addig Park Chu Young és Ryo Miyaichi folyamatos távolmaradása az első csapattól, nehezen értelmezhető.

Miyaichi hiánya jelenleg persze érthető, hiszen a fiatal játékos 4 hetes pihenőre kényszerült bokasérülése miatt, ráadásul Wenger, fiatal kora miatt nyilván lassanként építi be a csapatba. Myiaichi sikere a Feyenoord-nál sok szurkolót abba a hitbe ringatott, hogy az Arsenal első csapatában is fontos szerepet fog játszani, de Wengernek tisztán láthatóan más tervei vannak a Japán ifjonc számára.

Ám Park Chu Young helyzete ennél jóval érthetetlenebb. A Dél-Koreai kapitány a Monacotól érkezett a nyáron és a legtöbben szentül hitték, hogy Wenger újabb értékes játékossal gazdagította keretét. Park nemzetközi megítélése is remek, így hiánya elég komoly kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy mi is motiválta az Arsenalt, mikor leigazolta őt.

Néhányak szerint az ok meglehetősen költői: több mezt tudnak eladni Ázsiában, ha egy honfitársuk neve virít a hátán. Ezen gondolkodók szerint tehát, nem is Wenger, hanem sokkal inkább Gazidis igazolása ez. Jómagam nem sokat adok ezekre a pletykákra. Nem tudom elképzelni, hogy Wenger pusztán marketing célokból vásároljon valakit, hiszen ez szöges ellentétben állna filozófiájával. A Gazidis féle igazolás teóriája pedig puszta spekuláció.

Mégis mi lehet tehát a Park Chu Young "ügy" hátterében? A játékos alkalmazkodási időszakának már nyilvánvalóan vége. Fél éve van az Ágyúsoknál és tényleg nehéz megérteni, hogy miért is koptatja a kispadot, sőt, néha még azt sem. Amint 28 esztendős lesz, be kell vonulnia a seregbe és elhagynia Londont, ez világos. Emiatt pedig még nagyobb szükség lenne a szolgálataira,ha ki akarjuk használni az ittlétét.Thierry Henry érkezésével pedig Wenger újabb alternatívát adott magának, van Persie támogatására.

Henry még mindig gyilkos befejező csatár és vélhetően ő lesz Wenger elsőszámú jelöltje van Persie ékpárjaként, a következő 2 hónapban. Ám Park nemzetközi múltja is világossá teszi, hogy ha megkapja a lehetőséget, akkor elvégzi a feladatát és gyártja a gólokat. Ő is erős a levegőben és megvan a képessége, hogy olyan játékot tartson fenn, ami lehetővé teszi a Ramsey stílusú játékosoknak, hogy többet támadják a labdát.  

Park Chu Young-nak meccsekre van szüksége ahhoz, hogy felnőjön a többiekhez és remélhetőleg megkapja a lehetőséget. Nincs túl sok ideje az Arsenalnál és nyilván senki nem szeretné örökké a padon ülve látni, ahogy nyilván azt sem, hogy nyom nélkül hagyja el az Emiratest 2013ban. Miyaichi előnyösebb korban van. Még csak 18 esztendős és bízhatunk benne, hogy Wenger lassanként beépíti az első csapatba, ahogy Oxlade-Chamberlainel is teszi ezt.

Egy dolog azonban biztos. Ezek az ázsiai sztárok nem azért igazoltak ide, hogy több mezt adjunk el a nevükkel. Játszani és győzni jöttek ide és vélhetően van még remény számukra az Ágyúsoknáll.

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá