Vegyes érzelmek kavarognak bennem a tegnapi meccset követően. Úgy érzem több dolog miatt is fájhat a szívünk, mert a továbbjutást teljes mértékben megérdemeltük volna.

Néhány dolog nagyon zavart a meccs előtt, alatt és után ->

-Az Arsenal 2-1-es előnnyel utazhatott a Nou Campbe és elmondható volt, hogy esélyesként várták a visszavágót. A meccs előtt az agyon sztárolt TV2 riporterek és szakértők azonban rögtön leírták az Arsenalt.

-A meccs előtt 2 nappal Persie játékára nem volt esély, azonban a holland mégis ott lehetett az utazó keretben. A Barca-szimpatizánsok egyből csalásról és átverésről kezdtek el beszélni.

-Az első félidőben az Arsenal védekező felfogásban JÁTSZOTT, míg a Barca folyamatosan támadott és színészkedett. Hajdú B. szerint az Arsenal gyáva volt, mert nem vállalták fel a párharcot. Kérdezem én: Ki lett volna az a hülye, aki nekiront a Barcának?!

-A játékvezető folyamatosan a Barca felé fújt, ezzel segítve a Katalánokat.

-A Barca a világ legszebb fociját játssza, mondják sokan. Erre csak annyit mondanék, hogy ilyen undorító stíust még a legutálatosabb olasz csapatok se képviselnek.

-Fabregas hozzáállása elég dühítő volt számomra.

-Hajdú B. egy mocskos Barca drukker.

A meccs előtt úgy láttam a dolgokat, hogy az Arsenal a kerettel és hozzáállással igenis legyőzheti a Barcát, egyedül a bíró személyétől féltem (mint utólag kiderült, jogosan).

A játékvezető az egész meccs folyamán kajálta a Barca játékosok szimulálását és büntette az Arsenal játékosait. Persie kiállítása pedig nagy bűn volt. Egy 98 000 férőhelyes stadionban 90 000 ember elkezd fütyülni, amikor az Arsenalnál a labda, majd egy kétes szituációban egy csatár (nem hallva a játékvezető sípját) elrúgja a labdát és lapot kap... a Premier Leagueben és nagyobb meccseken ilyen óriási hibát nem látunk játékvezetői részről. A meccs ezen a ponton ment el véleményem szerint.

A Pedro féle 11-es eset, ahogy én láttam: Pedro elrúgta a labdát, aztán beleszaladt Koscielnybe és dobott magán 1-et. A sok szabadrúgás ilyen helyzetekben született. A Barca játékos meggurította a labdát, aztán ellenkező irányba, az Arsenal játékos felé kezdett futni, 'teljesen véletlen' pont meg is botlott.

Fabregas hozzáállása idegesítő volt. A sarkazása hanyag, a Messi 11-esnél a vigyorgása pedig undorító. Messi berúgta, majd Cesc úgy vigyorgott, mintha saját csapata jutott volna előnyhöz, hányinger!

A meccsen történtek mellett Hajdú B. észnélküli pofázás húzott még fel. Egyértelműen a Barcáért szorított és ennek undorító módon hangot is adott. Olyan szinten beleélte magát a Barca sikerébe, hogy a hányinger elkapott.

Az iskolában több emberrel beszéltem, Chelsea fanokkal, Manchesteresekkel, olyan tanárral, aki rühelli az Arsenalt... de mind az alábbi dolgokat mondták:

Az Arsenaltól elvették a győzelmet a játékvezető és a többi ember, aki bele tudott nyúlni a meccsbe.!

 

Zárásul megemlítenék egy Hajdú B. hülyeséget, hogy legyen még pluszba miért szidnotok a csávót :) -> 'Az Arsenal történelmének legcsúnyább tuvábbjutása lett volna, ha most tovább ment volna...', erről azt gondolom csak, hogy tegnap akármilyen csapat lett volna az ellenfelünk, egy Leyton Orient vagy egy Ipswich, Ők is nagyobb tisztességgel küzdöttek volna. Én ezek után nem tudom jó csapatnak nevezni a Barcát, pedig korábban tiszteltem őket.

Történelmük legundorítóbb továbbjutását produkálták tegnap!

Hozzászólások (81)

13 éve
Törölt felhasználó
persze, amit most Nasrival meg Wengerrel csinálnak az igazságtalan (mondjuk a fegyelmi nem a bírótól függ) és felháborító.
egyébként tény h szarok a bírok, de sztem ezt azzal lehetne kiküszöbölni h lecseréljük őket, sztem mindenki emlékszik rá h Collina mekkora zseni volt. és vannak még biztos ilyenek. itt sztem struktúrális bajok vannak és a bírók nagyon el vannak szállva maguktól.
13 éve
Törölt felhasználó
http://c0013674.cdn1.cloudfiles.rackspacecloud.com/x2_4edca40 -Nasri folytogatását még a bíró is látta... és még nasri ellen indul eljárás... pfff
13 éve
Törölt felhasználó
Doris van joga tévedni, de ennyit???
13 éve
Törölt felhasználó
évszázadokon keresztül működött a futball videó nélkül és igen, voltak nagy hibák de ezért jó a foci mert MÉG emberi. nézzük csak meg az amerikai sport közvetítéseket. 5 percenként áll a játék mert visszanézegetnek dolgokat... ilyen meccseket akarunk látni, ahol nincs 5 passz egymás után mert folyton videózgatunk...? a sok pénzéhes tulajdonos meg a türelmetlen szurkolók meg a szélsőségesség már nem engedi h ez a sport a játékról, a sportolókról és szurkolókról szóljon és ez sztem szánalmas... ahogy egy játékosnak van joga tévedni egy meccsen meg egy edzőnek elszúrni a taktikát, a bírónak is van joga tévedni.
13 éve
Törölt felhasználó
Az én fejemben egy gondolat motoszkál: ha van Persie nem hallotta a sípszót, miért nem gyalogolt be a labdával a kapuig? Miért lőtte el gyengén, távolról? Méregből. Utána meg rájött, hogy hülyeséget csinált, és magyarázkodott.

Szólj hozzá