Az Arsenal fiataljai a tegnapi sima győzelemmel elhódították az Ifjúsági FA Kupa serlegét.

Az ifjú játékosok kiválóan teljesítettek az Emiratesben és az Anfielden is. Sok játékoson látszottak az érettség jelei.

Az Arsenal mindig is jó volt az utánpótlás terén, de az idei év extra sikeres volt. A 17-18 éves fiatalok sztárokat megszégyenítő játékintelligenciával játszottak.

Most az egész utánpótlásról ejtenék pár szót. Az alábbi dolgok tűntek fel nekem azon a jópár tartalékos és ifjúsági meccsen, amelyet láttam idén:

A fiatalok olyan éretten futballoznak, hogy akár 1-2 meccsre be is ugorhatnának a felnőtt keretbe. Nézzük meg Gibbs esetét. Gibbs bekerült a kezdőbe Clichy sérülését követően, majd ott is maradt, kiszorítván a veterán és sokat megélt Mikael Silvestret.

Wilshere a szezon elején sokat szerepelhetett az első számú csapatban, tegyük hozzá, kiválóan játszott. Sok embert meglepett az akkor még 16 éves játékos teljesítménye. Emlékezzünk csak vissza a Stuttgart elleni előszezoni meccsre, vagy a Sheffield elleni Ligakupa-meccsre.

Az Arsenal tartalékjai a Spurs tartalékos csapatával csaptak össze, azonban a Spurs több sztárjátékosát is játszatta, mint például Gareth Bale vagy Huddlestone... Az Arsenalnál pedig a 17-19 éves ifjak kaptak lehetőséget (mint mindig). A Spurs sztárjai igen megküszködtek a mieinkkel. Coquelin és Frimpong tett arról, hogy a 'Sarkantyúsok' ne tudjanak szabadon szaladgálni a középpályán. Emmanuel Thomas, Wilshere és Watt pedig az ellenfél kapusára jelentettek nagy nyomást. (A többi játékos is kiválóan játszott, csak pár játékost emeltem ki.)

Aztán még volt a Chelsea elleni tartalékmeccs, ahol Drogba és Malouda játszott. Szczesny állt a kapuban és Drogba lövéseit kiválóan hárította. Ezen a meccsen is odatették magukat a fiataljaink.

Ezek a meccsek és az azokon mutatott játék adhat bizakodást számunkra. Az utóbbi meccseken eléggé beleszerettem a fiatalok játékába is, hiszen ők még most is az Arsenal rövidpasszos játékát játszották (a felnőttek nem mindig).

Wenger kinnvolt a Liverpool elleni meccsen és figyelte a játékosokat. Afelől nincs kétségem, hogy már jövőre felkerül 1-2 fiatal a felnőtt keretbe. Mert megérdemlik!

Hozzászólások (2)

15 éve
Törölt felhasználó
Tényleg nagyon jók a fiatalok és egyetértek Clichy én is Coquelin-t Wilshere-t és JET-et raknám a felnőttbe. Számomra elképesztő Fracis munkabírása, nagyon jó DM.
15 éve
Törölt felhasználó
JET sztem jövőre mehet fel a felnőttbe, akár csak Coquelin és Wilshere. ők hárman már megértek a feladatra. Densilon, Ramsey, Traore, Simpson, Diaby és még a többi mellőzött, vagy gyengébb képességű felnőtt kerettag pedig kösse fel a gatyáját, mert ezek a fiatalok győzelem éhesek és hamar kirobbanhatják őket a helyükről. Nordveitet pedig nem kéne kölcsönadni, mert kiég belőle a tehetség..

Szólj hozzá