Jelentem, elszálltunk. A mai FA-Kupa meccsre nehéz lehet magyarázatot találni, de már fölösleges, ez a trófea is másra vár. De nem csak itt szálltunk el. Arséne Wenger és a csapat ezt már akkor megtette, amikor a Villareal elleni meccs óta folyamatosan a felszállóágba került Arsenalról nyilatkozgatott, miközben a csapata elvesztette az alázatát a pályán.

És szerintem pontosan ez történt ma is. Láthattuk már, hogy ugyanez a csapat megverte a bajnokságban ugyanezt a Chelseat, de mondhatnánk a Manchester Unitedet is. Lehet a pálya állapotára fogni a dolgokat, de ki kell jelenteni: ez az Arsenal nem az az Arsenal volt, akit láthattunk az elmúlt időszakban 3-0-kra, 4-1-kre nyerni.

Wengernek és a játékosoknak komolyan el kell beszélgetniük, méghozzá azonnal. Ugyanis a héten tonnaszámra jöttek ki olyan nyilatkozatok, amik az (néha már az egészséges egoizmusnál is nagyobb) önbizalommal rendelkező játékosoktól jöttek. Ha az Arsenal ennyire szerette volna a trófeát, akkor miért nem tett érte jóformán semmit? Merthogy Walcott és Gibbs teljesítményén kívül túl sok mindenki nem játszott jól.

Bűnbakot pedig minden szurkoló keres az adott rossz pillanatban, ma Fabianskin, Diabyn, Denilsonon és Silvestrén csattant az ostor. Véleményem szerint a mai játékteljesítményük miatt nem alaptalanul. Fabianskiban jóval több van, mint amit ma láttuk, sajnálom a rossz teljesítményéért, nem ezt érdemelte ajándékként a 24. születésnapjára. (Innen is boldog szülinapot, Lukasz!). Silvestre is kifogott már ennél jobb napokat is. Viszont nem tudok elsiklani Denilson és Diaby olykor hajmeresztő hibáin. Abou meccsől meccsre, a szinusz görbéhez hasonló teljesítményingazodást mutat be. Denilson pedig az utóbbi időkben abszolút beleszürkül az egész mezőnyben, valamiért nem képes áttörni a gátat.

Wengertől pedig egy dolgot kérdeznék meg: Arshavint miért nem játszatta. Song és Nasri hiánya érthető lett volna a tartalékolás kedvéért, de ha van egy olyan játékosunk, aki nem léphet pályára a Bajnokok Ligájában, azt miért rotáljuk? Döbbenetes volt látni, hogy amint Arshavin feljött a pályára, egyből veszélyesebb lett az Arsenal. Mi lett volna, ha kezd?

Bármennyire is haragszom Wengerre, a filozófiája egyelőre megint sikert aratott, hiszen az akadémiáról sebtében beállított Kieran Gibbs ma is a mezőny egyik legjobbja volt, tehát ezzel baj nincsen.

A probléma azonban ott van, hogy ezek a játékosok már egyre éhesebbek a sikerekre, és egy nagyszerű alkalmat szalasztottak el közösen. Van Persie és Walcott előtt már ott a szerződés. Már a kínos financiális tényezőkben is megállapodtak. De mi van akkor, ha azért nem szignózzák a papírokat, mert egyszerűen megunják, hogy a csapat már évek óta nem nyert semmit?

Mi pedig már negyedik évben hajtogatjuk, hogy majd jövőre. A vezetőség meddig fogja elnézni ezt? Az Arsenal nincs könnyű helyzetben. Idén már csak a legnehezebb meló, a Bajnokok Ligája van hátra. Bízzunk benne, hogy a maradék három meccsen nem lesz baj a fűvel...

 

Hozzászólások (6)

15 éve
Törölt felhasználó
Huh athlon pont ugyanezt gondolom én is.Csak azt sajnálom hogy már ott voltunk a küszöbén a trófeának és elnyestük.Ja meg mit fogok kapni a suliba már megint a csapatom miatt.Egyszer elpicsázhatnánk már mindenkit.
15 éve
Törölt felhasználó
Haspy
nem is a vereséggel van a baj hanem h ez pont a döntő küszöbén érkezett pont amikor esélyünk lett volna bejutni a kupába és talán megnyerni azt ha mondjuk ez bajnokságba történt volna akkor nem is lenne baj mert az Aston Villa döntetlenezett.
15 éve
Törölt felhasználó
én egyébként egyetértek Athlon írásával, mert ha írtam volna, ugyanezt írtam volna.. remélem a bajnokságban a dobogóra még felérünk és legalább a PLben továbbra is veretlenül hozzuk a meccseinket. ekkor én elégedett leszek, még ha a BL nem is sikerülne
15 éve
Törölt felhasználó
Egyébként eddig a BL-ben nem mutattunk sokat mert az elődöntős csapatok közül talán nekünk volt a legkönnyebb eddig és hát a Romát csak mákkal ejtettük ki a Villarreal meg harmatgyenge volt. Az FA kupában is csak a Cardiff, Burnley, Hull volt az ellenfél.
15 éve
Törölt felhasználó
Srácok ÉBRESZTŐŐŐŐ
ha kikap a csapatotok temetitek elég rendesen meg jönnek hogy cserecsapat volt a pályán stb ha meg nyernek de jó az utánpótlás megértem hogy sok a sérült de akkor is ilyen szinten nem szabad csak ezzel foglalkozni mindenhol vannak sérültek.rengeteg sérült ellenére is 4.ek a tabellán szal nem lehet nagy gond tehát nem mindig ugyanarra kéne fogni...de amugy szeri van ám...:P

Szólj hozzá