A Daily Mail szerint az Arsenal vezetősége hajlik arra, hogy a télen eladják Alexis Sanchezt, miután egyre növekszik az elégedetlenség a chilei játékos és a keret többi tagja között, beleértve a szakmai stábot is.

Arséne Wenger ugyan a közelmúltban úgy nyilatkozott, 90%-ig biztos abban, hogy a keret változatlan marad a szezon végéig, az angol bulvárlap szerint 35 millió font meggyőzheti a francia menedzsert, hogy adjon túl az elvágyódó Alexisen, akinek a viselkedését legutóbb a Southampton elleni, 1-1-re végződő bajnokin kifogásolták csapaton belül.

A Daily Mail úgy tudja, a szakmai stáb az elmúlt hetekben visszaesét tapasztalt Alexis teljesítményében mind az edzéseken, mind a meccseken, a játékosok pedig úgy gondolják, hogy jobb lett volna a 29 éves szélsőt a nyáron elengedi a Manchester City-hez, miután szóban már mindennel megállapodtak Pep Guardiola csapatával.

Az Arsenal akkor 55 millió plusz 5 millió teljesítményarányos bónuszt utasított el Alexisért, most pedig tudják, hogy ennyi pénzt egyetlen csapattól sem fognak kapni egy olyan játékosért, aki 2018 nyarától ingyen igazolható lesz. 

Sőt, egyes hírek szerint a Manchester City maximum csak jövő nyáron igazolná le Alexist, ugyanis Guardiola hiába kedveli és tartja sokra a játékost, elégedett a mostani keret hierarchiájával, és nem akarja a csapata harmóniáját egy ilyen kaliberű igazolással veszélybe sodorni.

Egy másik érdeklődő a Paris Saint-Germain lehet, ám a francia klubnak még egy esetleges 35 millió fontos ajánlat is problémát okozhat, miután 2018. június 30-ig 60 millió eurót kell felszabadítaniuk játékoseladásokkal, hogy teljesítsék az UEFA Üzleti Fair Play követelményeit. A PSG így maximum akkor lehet versenyben Alexisért, ha egy másik játékos játékjogát, például Julian Draxler, Lucas Moura vagy Goncalo Guedes transzferét is bevonják az üzletbe.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (70)

6 éve
Arsenalfan25: Hát én nem... Tegnap is mindkét Pool gólban benne volt.
6 éve
A Leicester-ből Maguire-t elnézném nálunk.
6 éve
Nem olvastam arról, hogy Xhaka nem tudna játszani holnap.
Szerintem Wilsheret kéne pihentetni picit, Ramsey pont a legrosszabbkor dőlt ki, nagy a terhelés. Jacket pedig óvatosan kell játszatni, hiába játszik jól.
6 éve
Törölt felhasználó
Most hogy Xhaka és Ramsy nem bevethető nagyon kíváncsi vagyok, hogy Wenger bedobja e a mélyvizbe AMN-t Wilshere mellé belülre. De várhatóan Koklen vagy Elneny kerül be Xhaka helyére.
6 éve
Szerintem elég egy belső védő, bár én hosszútávon a 4 védős rendszerben képzelem el a csapatot.

Szólj hozzá