David Ospina idén nyáron szerződött az Arsenal-hoz a francia Nice együttesétől, leigazolására Lukasz Fabianski távozása után volt szükség, aki nem volt hajlandó meghosszabbítani idény végén lejáró szerződését a klubbal.

A 25 éves hálóőr a brazíliai világbajnokságon kulcsszerepet vállalt nemzete menetelésében, Kolumbia számára végül a házigazda jelentette a végállomást a világtorna negyeddöntőjében.

Ospina egy combsérülés miatt még nem mutatkozhatott be új csapatában, de a játékos jelezte, immáron teljesen fitt és sikerült beilleszkednie. Debütálására várhatóan jövőhét kedden kerül sor, a Southampton elleni ligakupa mérkőzésen.

Remekül érzem magam. Úgy érzem, már sikerült is beilleszkednem a csapatba. Az Arsenal-nál nincs más dolgod, mint a munkádra koncentrálni, ugyanis a klub mindent biztosít, amire szükséged van. Ettől a ponttól kezdve megpróbálok megragadni minden egyes lehetőséget, amit majd a mestertől kapok.

- mondta Ospina

London egy remek város, egy gyönyörű hely, ahol megannyi dolgot tudsz csinálni. Ami szintén sokat számít, hogy színvonalas iskolák vannak, ami a lányom számára lesz nagyon fontos. Remek kihívás lesz a Londonban való élet a karrierem és magánéletem szempontjából egyaránt.

Rengeteget segít, hogy valamennyi csapattársam beszél spanyolul.  Jól emlékszem, a Nice-nél töltött időszakom alatt senki nem tudott velem spanyol nyelven kommunikálni, ez pedig kissé megnehezítette a helyzetemet.

Fizikálisan erősebbnek érzem magam, és sikerült 100%-ig felépülnöm a sérülésemből. Sérülten érkeztem a csapathoz, ami nyilvánvalóan nem számít egy ideális helyzetnek, valamint nincs a segítségemre a beilleszkedés tekintetében sem. De hála Istennek, mára minden a legnagyobb rendben van.

- zárta az Arsenal magazinjának adott interjúját

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá