Mint ismert, Mesut Özil tavaly nyáron, az átigazolási ablak utolsó óráiban érkezett az Arsenal csapatához, a német irányító klub rekordot jelentő 50 millió euróért váltott klubot.

A csapatra kiváltképpen jó hatással volt a középpályás, aki többször teljesítményével, de talán sokkal inkább jelenlétével segítette a csapatársakat, ez különösen igaz a szezon első felére, amikor is az ágyúsok hónapokig vezették a tabellát.

A sok sérülés és a fáradtság nem meglepő módon kihatott a játékosok teljesítményére, amely sajnálatos módon nem különösebben pozitív eredményeket vonzott maga után a szezon második részében, a BL búcsú után a bajnoki remények is tova szálltak.

A szurkolók a gyengébb meccsek után nem egyszer megtalálták a rekordigazolást, aki nem kevés kritikát kapott egészen a sérüléséig, jóllehet a német malmára hajtja a vizet, hogy alig-alig kapott pihenőt már az első Premier Leagues szezonjában.

Honfitársa, Per Mertesacker szerint barátja jól alkalmazkodott az angol ligához, noha ő maga is sokkal jobb teljesítményt vár a következő szezonban Öziltől, továbbá megjegyezte, a 25 éves játékos hasonló utat járhat be, mint ő maga, ergo a gyenge kezdést követően kulcsszerepet vállalhat csapata sikerességében.

Ami nagyon fontos, hogy figyelembe kell vennünk a két liga közötti különbséget. A Premier League-ben sokkal komplikáltabb mérkőzéseid vannak.

- kezdte a hórihorgas védő

Mesut a La ligából jött, de teljesen más stílus jellemzi azt a bajnokságot. Úgy gondolom jól alkalmazkodott, de rengeteg van még benne. A következő szezonban sokkal jobban teljesítmény lehet képes majd nyújtani, szimplán mert egy zseniális játékos.
Már idén is megmutatta, hogy kivételes képességei vannak, de tény, hogy következetesebbnek kell lennie, ez sok esetben döntő faktor lehet.

- folytatta

Alapvetően néha nem árt, ha negatív kritikákat kap az ember. Ha eléggé intelligens vagy, mint játékos, s mint ember, úgy tudni fogod kezelni. Biztos vagyok benne, hogy ezt Mesut is rendezni tudja magában.
Az esete hasonló az enyémhez. Az első szezonom második felében súlyos sérülést szedtem össze, mégis sokkal erősebben tértem vissza, valamint felmértem, hogy mi a tét.
Ugyanakkor meggyőződésem, hogy jót tett neki ez a kisebb pihenő. Fontos eleme lesz a csapatunknak az utolsó pár mérkőzésen, illetve a világbajnokságra is frissebben utazhat. A következő szezonra való felkészülést már velünk kezdi, ez rengeteget fog jelenteni. Az új idény kezdetére sokkal jobb lehet.

- zárta szavait Mertesacker

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

10 éve
Törölt felhasználó
Jó lesz ő, ez nem kétség. Mondhatjuk, hogy idén is húzóember volt, hiszem a hiánya nagyon meglátszott a csapat játékán. Csak kell előre valaki, aki be is rúgja a helyzeteket! Theo gyorsaságát még jobban ki fogjuk tudni használni, ha egyszerre pályán lesznek a némettel. :)

Szólj hozzá