Az Arsenal tegnap nagyon fontos győzelmet aratott a West Ham otthonában, mi sem jelzi jobban, hogy a kalapácsosok elleni három pont újra az első helyre repítette az ágyúsokat a Premier League-ben.

A tegnapi győzelemben hatalmas szerepe volt a négy hónapos sérüléséből visszatérő Lukas Podolski-nak, aki előbb gólpasszal, majd góllal segítette csapatát a győzelemhez.

A csapat német középhátvédje, Per Mertesacker szerint a sérülésből visszatérő játékosok olyan energiát és lökést adnak a csapatnak, amellyel képesek lehetnek kiküszöbölni a kritikus periódusokat.

"Szükségünk van a megfelelő erősítésekre. A nyáron ezt többször hangoztattuk, majd megvettük Mesut Özilt."

A jelenlegi időszak igazán különös része a bajnokságnak, hisz karácsonykor, s az utána lévő napokban csak is kizárólag Angliában folyik a játék. Ebben a periódusban szükséged van a megfelelő minőségre, ezt a sérülésből visszatérő játékosok pedig megadhatják.
Tegnap elvesztettük Aaron Ramseyt, aki igazán fontos játékosa a csapatnak. Talán két vagy három hétig nem játszhat, így meg kell találnunk a megfelelő helyettest. Remek keretünk van, s ennek a jelentősége kulcsfontossággal fog bírni az elkövetkezendő néhány hétben.

A tegnapi, kalapácsosok fölött aratott győzelem mindössze a második volt a decemberi hónapban, előtte 4 mérkőzésen nyeretlen volt a Wenger-csapat, még a hónap elején a Hull City együttesét tudták legyűrni Artetáék.

A mérkőzés egésze alatt hittünk magunkban és a képességeinkben. Tovább akarunk lépni, és egy új, remek sorozatot elindítani. Nagyon büszkék vagyunk magunkra a tegnap elért eredmény miatt, s főleg arra, ahogyan visszajöttünk a meccsbe. Ez megmutatja a karakterünket.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

10 éve
Pinokkió: Vagy Flamininek vagy Artetának szinte muszály kezdeni, mert ha legalább az egyikük nincs a pályán átjáróház a középpálya. :D
10 éve
Szerintem, ha nincs sérüléshullám, akkor ennél a csapatnál az a gond, hogy kit pihentessünk... hátul rendben vagyunk, sőt... középen Wilshere, Rosicky, Casorla, Ramsey, Özil... és akkor Arteta és Flamo szinte be se fér (talán egy erős védekező középpályás kellene még melléjük tartaléknak), széleken a középpályásaink is tudnak játszani, de ott Theo és Podolski meg Gnabry, meg ha felépül Ox-Chamberlain, ahol gond van, a befejező csatár (Giroud), de ott Bendőt kellene játszatni végre, hogy Giroud is hozzáadhasson, ha csere, ne elvegyen, ha bent szenved 80 percet! Szóval, NINCS GOND, csak vasárnap nyerjünk!!! :coolsmile:
10 éve
Törölt felhasználó
Walcott (11), Podolski (3) & Chamberlain (1)

Szám szerint ennyi meccsen lépett pályára ez a 3 játékos, és mindnyájukról tudjuk, hogy ha jó formában vannak, húzóember lehetnek a csapatnak. Elsősorban tőlük várom, hogy a szezon 2. felében hátukra vegyék a csapatot.
10 éve
Törölt felhasználó
több kell a szarkák ellen...és egy csatár mindenképp kell,vagy végre esélyt kell adni Afobe-Akpom kettősnek a bizonyitásra,mert az amit a Mester csinál Girouddal,hogy mindenképp erőlteti az már nincs rendben....igaz esélyt adnék a fiataloknak,de a szivemnek inkább egy Diego Costa lenne jó :)) szükségünk van rá....csak remélni merem hogy a Mester is igy látja :)

Szólj hozzá