Az Arsenal korábbi legendája, a Highbury királya, Thierry Henry beszélt az arsenal playernek a legyőzhetetlenek mentalitásáról.

A francia legenda kulcsfigurája volt a legyőzhetetlen Arsenalnak, mely pontosan 10 évvel ezelőtt veretlenül nyerték meg a bajnokságot, az utolsó mérkőzésen pedig a Leicester City ellen léptek pályára.

Henry ezen meccsről, Wenger szavairól és a a 'kimegyünk a pályára és mindenkit megölünk' mentalitásról beszélt, azonban hozzátette, ezt a mentális állapotot nagyon nehéz elérni.

A legfontosabb dolog az, hogy akkor már bajnokok voltunk.

- kezdte Henry.

Ha jól emlékszem még volt hátra öt vagy hat mérkőzés és a mester minden reggel ezzel kezdte: ' srácok, talán véghez viszünk valami csodálatosat, meg tudják ezt valósítani? '.

Olyanok voltunk akkor mint a ' bajnokok vagyunk ember, gyerünk '. Olyanok voltunk mint egy boxoló, aki egy boxerrel a kezén ment szórakozni a ringbe. Kimegyünk a pályára és mindenkit megölünk - ez volt a mi mentalitásunk.

Emlékszem, egyszer Vieira rámnézett és azt mondta: nincs lényege a meccsnek, de tudnom kell, hogy kell az a néhány pont.

Szinte észre se vettük, mi történt. Egyszer csak felébredtünk és láttuk, hogy a Leicester 1-0ra megy és remélem, hogy már nem túl késő, mert tudod hogyha az ilyen mérkőzésen kapufát lősz, akkor még egy ilyen alkalmad soha nem lesz.

Valahogy azonban visszajöttünk  és a kapitányunk lőtte a győztes gólt, ez már a hab volt a tortán. Sok játékos pusztán annyit csinált amit a mérkőzés megkívánt. Abban a szezonban duplázunk, a veretlen szezon pedig egy kitűnő eredmény.

- zárta

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

10 éve
Törölt felhasználó
"...mely pontosan 10 évvel ezelőtt..."

Uram atyám, mintha tegnap lett volna. Repül az idő rendesen :gulp:
10 éve
hát a megölünk mindenkit hiányzik...de akkor ez lehet a stáb hibája is ha náluk megvolt most meg annyira nem igazán.

Ez a rangadókat folyton elszarjuk dolog meg kiábrándító....
10 éve
Törölt felhasználó
Egy PL trófeával garantálnám, h átszakadna egy gát...
Édes Jó Istenem de szép lenne !!!!! :)
10 éve
Törölt felhasználó
Ennek a mentalitásnak a közelében sincs a jelenlegi csapat. Értünk el szép eredményeket a közelmúltban, de az, hogy pl. a hazai bajnokságban a 3 legnagyobb rivális otthonában tele gatyával, megszeppenve lépünk a pályára, az elfogadhatatlan. Ennek a csapatnak csak egy trófea elnyerésére lenne szüksége, hogy bajnok mentalitással lépjenek pályára minden meccsen.

Szólj hozzá