Vasárnap délután Anglia két (majdnem) legsikerebb csapata feszül egymásnak. A Manchester United az Arsenalt fogadja az Old Traffordon. A manchesteriek a 11. forduló kezdetekor a 8. helyen álltak, 8 pont lemaradással az Arsenal mögött. A londoni klubnak 10 meccs után nyolc győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlege, ezzel magabiztosan vezetik a tabellát.


Arséne Wenger csapata szárnyal az idei évben, hiszen nem csak a bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában is a halálcsoport első helyén állnak, a Napoli és a Dortmund előtt. Az ágyusók az utolsó két mérkőzésüket megnyerték a másik angol meglepetéscsapat, Liverpool és a tavaly BL döntős dortmundiak ellen, mindezt kapott gól nélkül. Az sem elhanyagolható, hogy Wenger ugyanazzal a tizeneggyel győzte le ezt a két együttest. A vasárnapi összecsapásra a halvány pad is megerősödik, Jack Wilshere és Matthiue Flamini személyében. Az utóbbi jó eséllyel pályázik a kezdő tizenegybe kerülésre, ami nem csak azért pozitívum, mert az ügyeletes kaszásunk újra szolgálatba léphet, (habár Arteta jól oldotatta meg ezt a szerepkört), hanem azért is, mert Ramsey kikerülhet szélre, ami kicsit sem az ő poziciója, de kevesebbet kell majd védekeznie, így értelemszerűen nagyobb szerepet tud vállalni a támadásokban. A francia menedzser valószínűleg az Özillel való helycserés taktikát veti majd be a mérkőzésen. Rosicky ezzel kiszorul a kezdőből, ami ráfér, hiszen a Dortmund ellen a belét és kihajtotta. Walcott a korábbi hírekkel ellentétben csak a Soton ellen lesz bevethető, előreláthalólag ott is csak a padot koptatja majd. A hátsó szekcióban a mester biztosan nem fog változtatni, egy szem ékünk pedig remélhetőleg nagyobb lelkesedéssel fog játszani, mint hét közben, a gólpassztól függetlenül.

 

A másik oldalon a szárnyalás már nem mondható el, SAF leváltása után nem megy valami jól a Manchester United szekere. Moyes még mindig nem tudta összerakni a csapatát, a védelem pocsék, a támadójáték pedig az ex-arsenalos Van Persieből és a nagy egojú Rooneyból áll. A kispadon még van egy Hernandezük, akiben annyira bízik Moyes, mint mi Bendtnerben, pedig a mexikói egy gólgyár. A vörösök utolsó 2 bajnokijukat megnyerték, a BL-ben viszont csak egy döntetlenre futotta. A vasárnapi mérkőzésről két kulcsjátékos is hiányozhat, a jobbhátvéd Rafael és a középpályás Carrick. A két középhátvéd, Vidic és Ferdinand nem rég épült fel sérüléséből. A nyári sztárigazolás mikrofonfej továbbra sem találja formáját. A manchesteirek egyetlen reménye, hogy az ágyusok 2006 óta nem nyert az Old Traffordon, de ez holnap megváltozik.

 

A szombati játéknapon a Chelsea pontot vesztett, a Liverpool magabiztosan győzött, 2 pontra felzárkozva az Arsenalhoz. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

10 éve
Törölt felhasználó
ha giroud 3at vág akkor tuti beleröhög rvp képébe :D
10 éve
Törölt felhasználó
3:0-ra nyerünk, Giroud triplázni fog és beleröhög vP arcába
10 éve
Törölt felhasználó
,,A manchesteirek egyetlen reménye, hogy az ágyusok 2006 óta nem nyert az Old Traffordon, de ez holnap megváltozik." Ez nagyon nagy :D , nem reménykedni kell, hanem hinni benne...már sokszor megemlítettem, félek a fáradtságtól és attól ,hogy a Papa benézi a mérkőzést, ami amúgy nem szokása, de már volt rá példa, és gondolom a Dortmund miatt nem tudtak annyira a MU-val törődni, ettől függetlenül teljes mértékben megbízok a csapatban, jó lesz ez

;)
10 éve
Nagyon várom már meccset, szerintem holnap minden perc egy órának fog tünni a meccs elött.:D RVP-Rooney párostól tartok nagyon, de hiszem,hogy kitudják kapcsolni őket Kosciék.A MU védelme nem mondható valami hű de jónak idén, remélem Özilék megfirkálják elöl.

A Corinthians elnöke megerősítette,hogy valóban érdeklődünk Pato iránt.Állítólag
nem állnának az útjába, ha el akarna menni.Nem tudom mennyire jó most, mert nem nagyon követem a brazil focit, de a Milanban nem volt rossz az tuti.Giroud mögött szerintem teljesen jó lenne, legalább ha pihentetjük Giroud-t is lesz egy minőségi csatárunk a kezdőben és a BL-ben is játszhatna a tavasszal.(Persze csak ha tovább megyünk)Egy negatívum van vele kapcsolatban...nagyon sérülékeny. Ő vagy Chicha szerintem kiváló lenne.
10 éve
Hát reméljük, hogy megváltozhat

Szólj hozzá