Az elmúlt hetekben a Facebook-oldalunkon végeztünk egy közvélemény-kutatást, hogy az Arsenalfan.hu olvasói szerint mely játékosok teljesítettek a legjobban a nemrégiben lezárult szezon folyamán. A válaszokat kiértékeltük, az eredményt pedig kialakítottuk - a legjobb öt játékost pedig fordított sorrendben mutatjuk be.

A szavazataitok alapján a 2012/13-as szezon ötödik legjobb játékosa Kieran Gibbs volt.

Az angol játékos ebben a szezonban végre alapemberré válhatott az Arsenalban, s bebizonyította, miért bízott benne annyira Arséne Wenger, amikor 2011 nyarán eladta Gael Clichy-t a Manchester Citynek.

A 23 éves játékos ebben a szezonban 34-szer léphetett pályára minden sorozatot figyelembe véve, ebből 29-szer kezdőként volt a csapat tagja. A bajnokságra vonatkozó statisztikai adatai* tekintélyt parancsolóak: 27 mérkőzésből meccsenként 2,8 szerelés fűződik a nevéhez és 2,4 közbeavatkozása volt, amely adatokkal a saját posztján belül a legjobb öt közé tartozott Gibbs.

A fiatal játékos a védekezésen kívül aktív volt a támadásokban is, s bár ez a statisztikán nem mutatkoznak, a szurkolók több remek megmozdulására emlékezhetnek, amit általában az ugyancsak bal szélen játszó Podolskival mutatott be.

Sajnos ez a szezon sem múlhatott el egy hosszas Gibbs-sérülés nélkül: az angol játékosnak hat hetet kellett kihagynia télen és kora tavasszal, ám a bal hátvéd gyorsan megtalálta a formáját és nehéz ellenfélnek bizonyult a télen a Malagától leszerződtetett Nacho Monrealnak.

Gibbs remek fejlődési görbéjét ki más is kommentálhatná a legmegbízhatóbban, mint maga Arséne Wenger.

Úgy gondolom, hogy mindazok ellenére, hogy ebben a szezonban is jócskán volt sérült, ez az idény egy óriási előrelépést jelentett Kierannak. Rengeteget fejlődött, immáron beleteszi a saját jellemét is a meccsekbe - ez az, ami sokszor hiányzott neki a múltban. Tekintéllyel játszik, döntő fontossággal bír a játéka, amikor a támadásokat segíti. Voltak alkalmak, amikor szenvedtünk a pályán, ilyen volt a Swansea elleni kupameccs, de az ő játéka segített átbillenni a csapatnak a holtponton.

- mondta Wenger.

A Bayern München elleni visszavágó előtt hat hétig volt partvonalon kívül egy sérülés miatt, mégis azonnal beugorva remek meccset hozott le. Számomra ő a három legjobb angol balhátvéd között van.

- mondta a francia menedzser Gibbsről, aki a Reading elleni hazai bajnoki meccsen a 100. arsenalos meccsét játszhatta.

A szezon fénypontja kétségtelenül a Swansea elleni FA-Kupa meccsen elért gólja volt Gibbs számára. Az angol játékos - mint a szezonban oly' sokszor - remekül segítette ki az Arsenal támadását, s bombázott hatalmas lökettel és sebészi pontossággal a Swansea kapujába.

Abszolút zseniális gól volt. A Swansea elleni meccshez hasonló teljesítményeket lehet várni tőle, ha ilyen szabadsággal és eltökéltséggel játszik. Pontosan ilyen megmozdulások kellettek azon a meccsen.

- emlékezett vissza Wenger a februári Gibbs-gólra.

A következő szezonban minden bizonnyal hatalmas csata lesz Gibbs és Monreal között, hogy ki kapja meg a kezdőbe kerülés jogát. Bár a spanyol játékos rutinja és tehetsége aranyat érhet az Arsenalnak, Gibbsnek az idei formáját tekintve aligha lesz miért aggódnia.

*: forrás: whoscored.com

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

11 éve
Törölt felhasználó
Gibbs nagyon nagyot fejlődött. Nagy erőssége a csapatnak, jól védekezik és kitűnően segíti a támadásokat. Cole utan végre ujra van egy remek angol hátvéd a csapatban, aki az akadémián nevelkedett. Jót tett neki, hogy felpakolt pár kiló izmot magára!
11 éve
Fabregas csak hozzánk jöhet... 🧀 🧀 🧀
11 éve
Remek védő, és valóban nem sok oka lesz az aggódásra Kierannak, hiszen azért valamivel nagyobb szintet képvisel, mint Nacho.
11 éve
Törölt felhasználó
Remek védő lett, és még kiválóbb lehet. Alázatos és a hozzáállása is példaértékű lehet a fiatalok (persze még ő is bőven az) előtt! Így tovább és ca$hley utóda meg is van a válogatottban.
11 éve
Törölt felhasználó
Az a szomorú, h nem alaptalan a Cesc story. Angol hírportálok egyre hangosabban és biztosabban mondják, hogy Fabregas-t akarják Scholes utódjának.
Ebbe bele gondolni is szörnyű! :(

Szólj hozzá