Kieran Gibbs a 100. arsenalos meccsét abszolválhatta a Reading elleni bajnokin, miután Nacho Monreal sérülését követően becserélte őt Arséne Wenger.

A francia menedzser a mérkőzést követő interjújában nem győzte dicsérni az angol bal hátvédet, aki a szurkolók véleménye alapján is az egyik legkövetkezetesebben jól teljesítő játékos ebben a szezonban az Arsenal színeiben.

"Azt gondolom, hogy bár ebben a szezonban is voltak sérülései, mégis ez az idény jelentette a nagy áttörést Gibbs számára." - mondta Wenger.

"Rengeteget fejlődött, a meccsekbe immáron a saját egyéniségét is belerakja, ami eddig problémát okozott neki. Tekintéllyel játszik, s határozottan lép fel a támadásokba is. Ennek az egyik példája a Swansea elleni kupameccsünkön történt. Azon a meccsen egy kissé szenvedtünk, de ő mégis azon játékosok egyike volt, aki nyomást jelentett az ellenfélre."

"Bár a Bayern elleni visszavágó előtt hat hétig sérült volt, a visszatérésekor egyből sikerült egy ütőképes meccset lehoznia."

"Számomra ő benne van a legjobb három angol bal hátvéd között." - mondta Wenger.

Gibbsnek már csak azért sincsen egyszerű dolga, mivel egy rutinos és tehetséges vetélytársat kapott a téli átigazolási szezon folyamán Nacho Monreal személyében. Wenger szerint azonban az angol készen áll harcolni Monreallal a posztért.

"Kieran készen áll megküzdeni a posztért. Azért vettem még egy bal hátvédet a télen, mert egy csapatnak szüksége van két játékosra erre a posztra. Továbbá mind Nacho, mind Kieran képes eggyel fentebb játszani a bal szélen, így akár arra is van lehetőség, hogy kettejüket egyszerre nevezzem a pályára." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

11 éve
Törölt felhasználó
fecc04! Sagnát azért megkérdezném, mégis mi járt a fejében, amikor gyakorlatilag végignézte, ahogy McAnuff erősebbik lábával Robson-Kanu elé kanyarítja a labdát. Koscielny sem állt éppen a helyzet magaslatán, hiszen egyszerűen kifejelhette volna a bejövő labdát, de úgy gondolta, úgyis kirúgás lesz a szituációból. Rosszul gondolta. Nem Monreal hibája.
De összességében egyetértek. Jól illeszkedett be, a Tottenham elleni meccsét kivéve pedig nem is gyakran vétett hibákat. Ettől függetlenül, amikor Gibbs is egészséges, egyértelműen az angol az első számú a poszton.
11 éve
Törölt felhasználó
fecc04: bocs öt nem is tudom h felejtetem ki :red: de es még nagyobb verzio tárházat jelent
11 éve
Törölt felhasználó
Gibbs az Isten:D az egyik kedvenc ifim volt..
11 éve
Törölt felhasználó
ricsi92! Koscielny meg megy a levesbe?

Mindkét balbekkünk kiváló játékos, Gibbs-et nem kell bemutatni, de Monreal is rendkívül gyorsan alkalmazkodott, sőt eddig nagyobb hiba nélkül (oké, a Reading gólját a nyakába varrhatjuk) védekezik, az előre játéka pedig kifejezetten hasznos. Wengert ismerve, valóban lesz olyan, amikor mindketten a pályán lesznek, egymás előtt-mögött szerepelve.
11 éve
Törölt felhasználó
gibbs-t kéne alapol játszani de még az sem elképzelhetetlen számomra hogy egy jenkinson-merte(vermailen)-nacho-gibbs védö négyes áll össze egyszer

Szólj hozzá