Paul Lambert tavalyi Norwich-al elért sikereinek titka részben az alkalmazkodó taktikájának volt köszönhető.

Rendszeresen változtatta csapata formációját, hogy kihasználja az ellenfél gyengeségeit és váratlanul pontszerzésre törjön, ezt a Norwich 3-3-as Emirates-ben elért tavalyi döntetlene is kiválóan példázza.

A nyári Aston Villá-hoz való távozása óta azonban, az ügyködése kevésbé bizonyult sikeresnek. Lambert elsősorban két fajta rendszert alkalmaz - akár a 4-2-3-1, vagy az 5-3-2-es felállást, energikus szélső védőkkel karöltve.

Az utóbbi formációt alkalmazta jó pár trükkös idegenbeli meccsen, vadul eltérő eredményekkel: a 3-1-es Anfiled-en aratott győzelem volt a Villa legjobb teljesítménye a szezonban, míg a 8-0-ás Chelsea elleni vereség volt a legnagyobb vereségük a klub története során. Az 5-3-2 azt jelenti, hogy a Villa túlerőben van a szárnyakon és az ellenfél középső védőinek időt hagynak, hogy keresztlabdákkal próbálkozzanak.

Szombaton valószínűbb, hogy Lambert a 4-2-3-1-es felállását használja, hasonlóan az alakzathoz melyet a két klub előző találkozóján alkalmazott, a frusztráló 0-0-ás Villa Parkban elért döntetlen során. Ahol, a Villa játékának fő jellemzője a középpályán való energetikus nyomás volt - időt hagytak az Arsenal védőinek a labdával, azonban hírtelen kiléptek a játékosra az első előre passzt követően.

Védekezés szempontjából, az Aston Villa legnagyobb gyengeségét a keresztlabdákkal való megbirkózás, és a rögzített helyzetek kivédekezése jelenti. Ez volt a legfőbb problémájuk a Bradford City elleni Ligakupa vereségük során is, és habár Ron Vlaar visszatérése egy kis tapasztalatot visz a csapatba, a Villa az utóbbi hetekben szenvedett a kései nagy nyomás alatti védekezéssel.

A Villa legfőbb támadó fegyvere Christian Benteke, aki az egyik legjobb ide igazolás. Elképesztően erőteljes csatár, aki dominál a levegőben és egyaránt intelligensen tartja a labdát a földön is. Az Arsenalnak meg kell akadályoznia, hogy a keresztlabdák eljussanak a tizenhatoson belülre.

A széleken, Gabriel Agbonlahor és Andreas Weimann diktál nyers tempót, és megállítják az Arsenal védőit, mielőtt előre futnának a gyors kontratámadásoknál. Darren Bent, aki gyakran csak csereként léphetett pályára az idei szezonban, kétszer talált be itt 2010/11-ben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

11 éve
Törölt felhasználó
haha máris 1:0 ;)
11 éve
Törölt felhasználó
11 éve
Törölt felhasználó
GO-GUNNERS!
11 éve
Törölt felhasználó
Aloha! Na Go Gunners!!
11 éve
Rosicky megint csak csere, nem hiszem el! >:(

Szólj hozzá