Az Arsenal támadója behívót kapott az elefántcsontparti válogatottba, az idei Dél-Afrikában tartandó kupasorozatra. Eltökélt szándéka, hogy elfeledtesse a 2012-es döntőt, amikor is kihagyta a csapata számára döntő fontosságú büntetőt Zambiával szemben.

A 8-7-re végződő büntetőpárbaj során elszenvedett vereség sok energiát vett ki a támadóból, azonban ösztönzőleg is hatott, hogy idén véget vessen Elefántcsontpart 21 éve tartó trófea hiányának.


„Nagyon izgatott vagyok és motiváltabb is, mint tavaly, amikor vesztettünk a döntőben és nem kaphattuk meg a rég áhított trófeát,” nyilatkozta.

„Idén esélyünk van rá, hogy mindent helyrehozzuk. Eltökélt szándékunk nyerni az idei évben és megszabadulni a régóta tartó átoktól.”

„Nagyon nehéz volt feldolgozni a tavalyi kihagyott büntetőt. Megpróbáltam nem rá gondolni. Egy nagyszerű pillanatnak kellett volna lenni, de e helyett egy rémálommá vált. Frusztráló volt. Az a célom, hogy jóvátegyem a hibám és tudom, hogy sikerülni is fog.”

„Tavaly kihagytam a büntetőmet, de idén be fogom lőni a győztes találatot, amivel trófeához segítsem Elefántcsontpartot. Hiszek magamban és a csapattársakban, az idei lesz a mi évünk.”


Az elefántcsontparti válogatott január 22-én kezdi meg a tornát Togó ellen, melyet majd a Tunézia és Algéria elleni találkozók követnek a D csoport küzdelmeiben. Az Elefántok ismét favoritnak számítanak, miután az elmúlt két alkalommal mindig sikerült a döntőig menetelniük.


„A végsőkig arra törekszünk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk,” mondta Gervinho. „Nem gondolunk még a döntőre, csak a mérkőzésekre koncentrálunk, és nem aggódunk.”

„Sokat tanultunk a tavalyi vereségből. Tudjuk, hogy el kell kerülnünk a büntetőpárbajokat, mivel nincs sok jó végrehajtónk, gondoljunk csak rám!”

„Ez a mi Európa Bajnokságunk. Az afrikaiak versenye. Ez az egyetlen torna, ahol az afrikai szurkolók igazán lelkesek, még ha szeretik is az európai bajnokságokat, a Bajnokok Ligáját vagy a Világ Bajnokságot.”

„Az ő küzdelmük és mindannyian meg akarják nyerni. Minden ország, minden miniszterelnök akarja a trófeát. Nagyon különleges számunkra.”


A kupasorozat idején azonban, az Ágyúsok mellett további Premier Liga klubbok is kénytelenek lesznek nélkülölözni játékosaikat. A keretek végleges kihírdetéséig még változhatnak a dolgok, ám addig is íme egy lista a lehetséges távozókról:

Arsenal: Gervinho (Elefántcsontpart)
Aston Villa: Karim El Ahmadi (Marokkó)
Chelsea: John Obi Mikel, Victor Moses (Nigéria)
Fulham: Mahamadou Diarra (Mali)
Liverpool: Oussama Assaidi (Marokkó)
Manchester City: Kolo Toure, Yaya Toure (Elefántcsontpart)
Newcastle United: Cheick Tiote (Elefántcsontpart)
Queens Park Rangers: Samba Diakite (Mali), Adel Taarabt (Marokkó)
Tottenham Hotspur: Emmanuel Adebayor (Togó)
West Bromwich Albion: Peter Odemwingie (Nigéria)
West Ham United: Modibo Maiga (Mali), Marouane Chamakh (Marokkó), Guy Demel (Elefántcsontpart)
Wigan Athletic: Arouna Kone (Elefántcsontpart)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

11 éve
Törölt felhasználó
A Ligue 1-ben nincsenek olyan szintű védősorok, mint a PL-ben. Itt a csapatok sokkal szervezettebben védekeznek, védők gyorsabban reagálnak, jobban mozognak, ügyesebben helyezkednek. Gervinho cselei átlátszóak és mondhatni ormótlanok. A PL-ben jobb cselnek számít egy-két kisebb húzás vagy tolás a labdán, amivel jobban kontroll alatt lehet tartani. Másrészt Gervinho stílusa kiszámítható: ha egy védő rámászik, tudni fogja, hogy az elefántcsontparti tovább akarja vinni a labdát, nem fogja lepasszolni, ahhoz túl önző.
11 éve
Törölt felhasználó
Innen nézve a "Gervinho-rejtély" egyik kulcsa, valóban a két liga közötti különbség: oda már túl jó volt. Másfelől azt a kérdést tenném fel, hogy "kipecáztunk"-e a francia bajnokságból egy őstehetséget? Mert ha a válasz igen, akkor ideje volna megtanítani focizni! Gondolom, a szakmai stáb lát benne fantáziát, ezért van (még) nálunk. Azért lássuk be: van valami a paliban! :D Egy esetleges "áttörés" után, még komoly hasznát vehetnénk. Hogy ehhez kölcsön kéne e adni? Azt majd eldöntik nélkülünk is :D :D
11 éve
Törölt felhasználó
sztem jót tenne neki egy félév kölcsön franciaországban, vagy a PLben, ahol sok játéklehetőséghez jutna. nem úgy mint miyachi(nemtom jól írtam e a nevét) mert őt is kölcsön adtuk és nem is játszik, annak meg nincs értelme.
11 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI! Ez szerintem akkor kacsa hogy na ! Minek kapus?Mintha kapus posztra kéne igazolni :D

Szólj hozzá