Kieran Gibbs szerint csapata fontos és nagyszerű győzelmet aratott szerda este az Olympiakosz ellen - az angol játékos kiváltképpen az Arsenal lélekjelenlétét emelte ki, miután éppen a félidő előtt egyenlített ki a görög csapat.

Az Olympiakosz a 90 perc alatt végig szervezetten és jól védekezve játszott, miközben a hazaiakat sűrű pontatlanság jellemezte. A második félidőben azonban egy sebességi fokozattal fentebb kapcsolt az Arsenal, aminek köszönhetően végül 3-1-re megnyerték a csoportkör második meccsét is, így vezetik a B-jelű négyest.

"Néha ilyen teljesítménnyel kell megnyerni egy meccset. A Bajnokok Ligájában egyik mérkőzés sem könnyű. Nagy kihívás volt nekünk, meg kellett mutatnunk a jellemünket, mert döntetlen volt az állás, és mi a győzelemért harcoltunk." - mondta Gibbs.

"Az extra minőség a csapatunkból a meccs végére jött, így sikerült nyernünk egy újabb meccsen a BL-ben."

"Minden arról szól, hogy nyerjünk. Mi ismerjük a csapatban rejlő tudást és minőséget. Már az első meccsen is megmutattuk, hogy képesek vagyunk megverni az ellenfeleinket."

"A keddi meccsen voltak olyan szakaszok, amikor az ellenfél árnyékában játszottunk, de végül leküzdöttük a nyomást és az egyéni teljesítmények döntöttek."

"Kimondottan a játékosok szemszögéből volt fontos, hogy ismét győzzünk a Chelsea elleni vereséget követően, el akartuk feledtetni a kételyeket magunk körül. Ez sikerült és most ismét visszatértünk. Innen kell támadnunk, és ilyen meccsekre lesz szükségünk, mint amilyen az Olympiakosz elleni volt."

Gibbs a szolid védekezés mellett ismét remekül kapcsolódott be a támadásokba is, egy pár alkalommal remekre szabott összjátékot mutatott be Lukas Podolskival.

"Őszintén szólva azt gondolom, hogy ez az a stílus, amiben játszanom kell: segíteni a támadásokat, amikor csak tudom. Több éle van a támadásainknak, ha én is felmegyek, ráadásul technikás játékosaink vannak, jól olvassák a játékot, így nő a helyzeteink száma is."

"Ez a stílus jellemző Carlra is. Minden remekül működik, ezt kell folytatnunk. Lukas pedig egy fantasztikus játékos, élvezet vele együttjátszani. Nagyon fontos játékosa a keretünknek, nemcsak jól támad, de jól védekezik is, s sok gólt is lő."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
Huu bakker ,ez veszélyes mutatvány volt.Egyébként minden győzelem fontos .Mostantól úgy kell(ene) játszani ,hogy ott legyünk a topon!
12 éve
Törölt felhasználó
VAlaki légyszi gólokat hol lehet megnézni? :)
12 éve
Törölt felhasználó
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4EXQimCXhfI
Verma baszki!!
Még jó hogy nem sérült bele :coolgrin:

Szólj hozzá