Kieran Gibbs elégedetten értékelte az új idény kezdete óta eltelt heteket, az angol játékos az egyik legjobban teljesítő játékossá avanzsált az idei szezont tekintve.

Az elmúlt szezon nagyon felemásan alakult a szélső hátvéd számára: hol a teljesítménye nem volt a megfelelő, hol különböző sérülések hátráltatták. Gibbs azonban a szezon hátralévő részére bizakodó, hogy fenntartható lesz a mostani jó formája.

"Úgy gondolom, hogy a teljesítményemet pozitívan lehetne értékelni az idei szezon eddigi részét tekintve. Nagyon fontos a számomra, hogy fitt maradhassak, ami eddig jól sikerült. Az elmúlt idényekben sokat küszködtem, hogy fitt maradjak." - mondta Gibbs.

"De mindig is mondtam, hogy ha sikerülne egy komolyabb sorozatot teljesítenem, csak erősebb és remélhetőleg következetesebb teljesítményre leszek képes. Eképpen is teljesítek jelenleg. Boldog vagyok, hogy fitt vagyok, boldog vagyok, hogy játszhatok."

Gibbs nem csak a védekésben, de a támadásban is remekül megállja a helyét, az angol játékos például remekül játszik össze Lukas Podolskival a bal szélen. A védő szerint ez nem véletlen.

"A menedzser már az előszezon óta mondja nekem, hogy játszak minél fentebb és minél inkább a széleken, így több hely juthat a középpályásoknak. Ez része a játékomak, úgy érzem, így kell játszanom."

A Chelsea elleni vereséget követően azonban nem állt meg az élet az Arsenalnál, hiszen szerdán következik egy újabb teszt, méghozzá a Bajnokok Ligájában egy ismerős ellenfél, az Olympiakosz ellen. Gibbs nem számít könnyű meccsre.

"Tudjuk, hogy az Olympiakosz ellen nehéz küzdelem lesz. Jól kezdtük a csoportkört a Montpellier elleni győzelmünkkel, de egy újabb győzelemmel, ezúttal hazai pályán, egy nagy lépést tennénk a csoportelsőség felé."

"A Montpellier elleni is óriási harc volt, tudtuk, mi vár ránk a második félidőben. 2-1-nél hatalmas nyomás volt rajtunk. De végül kiálltuk a nyomást, csapatként védekeztünk, de nagyon fontos volt a három pont, s hogy erősen kezdjük a BL-csoportkört."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

12 éve
Ilyen fölös meccsekre nem sok értelme van behívni őket! Az természetesen nagy élmény, hogy válogatottak lehetnek (Gibbs már volt is, ha jól tudom), de ezekben a meccsekben mindig ott van a potenciális sérülésveszély.
12 éve
Már most mehetnének a válogatottba San Marino ellen.
12 éve
Törölt felhasználó
Valóban ő nyújtja idén az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a csapatból. Jenkinson és ő nagyon kellemes meglepetések! Pár éven belül mindketten kiszoríthatatlanok lesznek az angol válogatottból!
12 éve
Az egyik legkellemesebb meglepetése a szezonnak Gibbo játéka.

Szólj hozzá