Sajtóértesülések szerint Nicklas Bendtner egyre közelebb van ahhoz, hogy távozzon az Arsenaltól, miután olasz források szerint a dán játékos megegyezett a Juventus csapatával.

Ahogyan arról ma már beszámoltunk, Bendtner menedzsere a hét folyamán több olasz csapattal is tárgyalt, s a Juventus érdeklődése kapóra jött a csatár számára. A tavalyi olasz bajnokcsapat az egész nyár folyamán középső csatárt keresett, ám miután Robin van Persie, Fernando Llorente, vagy legutóbb Dimitar Berbatov átigazolása is elbukott, a Zebrák választása így Bendtnerre esett.

A Gazetta dello Sport szerint Bendtner már elfogadta a Juventus ajánlatát, s hamarosan ő maga is Olaszországba utazik, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon. Immáron már csak az Arséne Wengeren múlik az átigazolás létrejötte, az Arsenal menedzserének kell zöld jelzést adnia a transzferre.

Bendtner már 5 millió fontért véglegesen is leigazolható, de a médiaértesülések szerint a Juventus egyelőre csak 1 millió font ellenében, először csak egy évig venné kölcsön a támadót, 5 millió fontos opcióval a végleges megvásárlásra.

Azt már Wenger is megerősítette a kora délutáni sajtótájékoztatóján, hogy Bendtner az egyik olyan játékos lehet, aki távozhat.

"Van esély arra, hogy Bendtner távozzon, az a kérdés, hogy hová. Egyelőre nem egyeztünk meg senkivel, bármire nyitottak vagyunk."

Bendtneren kívül még két támadó is távozhat az Arsenaltól, a hírek szerint például Park Chu-Young már elköszönt az Arsenal stábjától, s a spanyol Celta Vigo csapatához igazolhat kölcsönben. Marouane Chamakhért pedig a Malaga és főleg a Besiktas érdeklődik.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

12 éve
Törölt felhasználó
Inkább ő maradna itt, mint a semmirekellő Chamakh...
12 éve
Törölt felhasználó
Hihetetlen, hogy még egy jó Eb-vel sem tudta magát piacképesebbé tenni. Mehetne, de már ez is túl késő.
12 éve
Törölt felhasználó
Legalább felszabadul egy hely a csapatban, így lehet igazolni, ez is már vmi!!
12 éve
A csöves olaszok tudtam, hogy opciózni akarnak! Csak nem bírjuk senkire rásózni végleg ezt a majmot, hát elég kár! De legalább ez is valami!

Szólj hozzá