Az Európa-bajnokság második napján is több Arsenal-játékos is akcióban volt, az első meccsen Robin van Persie és Nicklas Bendtner feszülhettek egymásnak a Hollandia-Dánia meccsen, míg este Portugália ellen bizonyíthatott a Kölntől frissen megszerzett Lukas Podolski.

Meg történt az idei Európa-bajnokság első nagyágyú-veresége, miután a dánok a halálcsoportnak tartott B-jelű kvartett első meccsén legyőzték a hollandokat. Michael Krohn-Dehli az összes holland védőt becsapván még az első félidőben megszerezte a vezetést, amire a hollandok nem tudtak válaszolni, így lépéshátrányba kerültek a továbbjutást illetően.

Nicklas Bendtner végig a pályán volt, aki a mérkőzést követően elismerte, hogy a szerencse most a dánokat segítette.

"Ilyen kezdésről maximum csak álmodhattunk, de kétségtelenül ideális start volt három ponttal kezdeni a csoportkört. A hollandoknak rengeteg helyzetük volt, és úgy gondolom, hogy ma a szerencse is minket pártolt. Egy másik nap egyet-kettőt biztosan be is rúgtak volna." - mondta Bendtner, aki a védekezési feladatokban is besegített a társainak.

"Meglehetősen elégedett voltam a védelmi játékommal. Csatárként természetesen csak a lehetőségre vár az ember elől, de most hátul segítettem a csapatomat, s ezzel boldog vagyok."

A nap slágermeccse azonban vitathatatlanul az esti Portugália-Németország mérkőzés volt. A küzdelem során túlnyomórészt a németek akarata érvényesült, Podolskiék számos lehetőséget alakítottak ki, de a befejezés midnen alkalommal hibádzott. Egészen a 72. percig, amikor egy jó beívelést követően Gomez pazar fejesével 1-0 lett az eredmény a németeknek, ami később már nem változott.

A pályán csak Lukas Podolski volt az egyetlen arsenalos, Per Mertesacker taktikai döntés értelmében nem játszott, a helyét Mats Hummels vette át.

A B-csoport állása: 1. Németország 3 pont, 2. Dánia 3 pont, 3. Hollandia 0 pont, 4. Portugália 0 pont.

Legközelebb csak a negyedik napon találkozhatunk újabb Arsenal-játékossal a pályán, a D-csoportban a Franciaország-Anglia találkozón Koscielny, Oxlade-Chamberlain és Walcott is játszhat majd.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

12 éve
Oxi elméletileg kezdeni fog ma!! :) :D
12 éve
Moussa Dembelé se lenne rossz irányítónak én azt mondom!Jelenleg nagyobb szüksége van a csapatnak egy jó irányítóra,mint egy csatárra!Jó játékos és nem is lenne olyan drága, jól passzoló, technikás játékos és nem tipikus PL játékos, aki csak Angliában tud alkotni, szerintem a BL-ben is megállná a helyét bármelyik csapat ellen!Labdabiztos is, ellenünk is nagyon jól játszott!
12 éve
Törölt felhasználó
Wilshere-ből max mélységi irányító lesz (és egy évig sérült volt), Ramsey nincs ott fejben, Ox középen meg elég zsákbamacska. Ráadásul azt is megkockáztatnám, hogy jelenleg a csapatban nem tud senki olyan passzokat adni, mint Arsha (talán még Rosi sem). Én itt tartanám, szinte biztos, hogy nagy szükség lesz rá, főleg ha a várható sérüléseket is figyelembe vesszük.

És ha Wenger nem veszi észre, hogy Arsha irányítóként a legjobb, akkor bizony az öreggel van a baj.
12 éve
Törölt felhasználó
Ezzel teljesen egyetértek viszont egy gond van. Wenger nem nagyon akarja őt azon a poszton játszatni. Az ő szemében az öreg rutinos Rosicky a fiatalok meg Ramsey, Wilshere és Chamberlain. Jackből irányítót akar csinálni, Oxiból meg elmondása szerint belső középpályás lesz, tehát belőle is lehet még irányítótól kezdve bármi.

És másrészt ezért sem hiszem, hogy marad, mert Wenger a jövőre gondol
12 éve
Törölt felhasználó
Ericsson! Nem hinném, hogy irányítóposzton annyira bővelkednénk a játékosokban, hogy Arsha padozna. Rosival fejenként heti egy meccset bírnak. Pont az lenne a legjobb, ha maradna: lenne két öreg rókánk karmesternek, és Ramsey belenőhet lassan a szerepébe. Pontosan te ágáltál az ellen, hogy a walesi mellé hozzunk egy fiatal irányítót. Ha nem jön senki a posztra, akkor a Kicsi Cár maradjon. Nem vagyunk olyan jó helyzetben, hogy pótlás nélkül elengedjük. Az irányítóként mutatott húzásai pedig megérnek heti 90-et.

Szólj hozzá