A pénteki nappal megkezdődött a 2012-es futball Európa-bajnokság Varsóban, már az első napon több Arsenal-játékos is akcióban volt a nemzeti válogatottjukban.

Wojciech Szczesny nyitónapja azonban nem úgy alakult, ahogyan a kapus elgondolta. Bár Lengyelország  Lewandowski révén megszerezte a vezetést az első félidőben, s még ugyanebben a játékrészben emberelőnybe került Görögország ellen, a 2004-es bajnokcsapat a második negyvenöt percben előbb kiegyenlített az Arsenal kapusának rossz kijöveletéből, majd büntetőhöz jutott Szczesny kapitális hibájából, ami miatt a játékvezető ki is állította a hálóőrt.

A büntetőt azonban a PSV kapusa, Przemyslaw Tyton kivédte Karagounis gyenge próbálkozását. A végeredmény azonban nem változott,az 1-1-es eredménnyel mindkét csapat ponthoz jutott. Szczesny kiállítása ugyanakkor egyben azt is jelentette, hogy az Arsenal kapusának ki kell hagynia a maradék két csoportkörbeli meccset

A nap második meccsén két arsenalos harcolhatott egymás ellen: Andrey Arshavin Oroszországa Tomas Rosicky Csehországa ellen játszott.

A 2008-as Eb-meglepetés Oroszország ismét jó produkcióval állt elő, igazi közönségbarát, támadójátékot játszott, amiből végig kiemelkedett Arshavin. Az orosz játékos két gólpasszal vette ki a részét hazája 4-1-es győzelméből.

A másik oldalon Rosicky nem játszott rosszul, de a csehek képtelenek voltak komolyabb veszélyt jelenteni Malafejev kapujára.

Az A-csoport állása egy mérkőzést követően: 1. Oroszország 3 pont, 2. Lengyelország 1 pont, 3. Görögország 1 pont, 4. Csehország 0 pont.

A holnapi nap folyamán a halálcsoportként számon tartott B-csapattal folytatódik az Európa-bajnokság, ahol újabb Arsenal-játékosok csapnak majd össze: előbb Robin van Persie (Hollandia) Nicklas Bendtnerrel (Dánia), majd este jön a Portugália-Németország meccs, a Nationalelfben Per Mertesacker mellett a nyár első és eddigi egyetlen új érkezője, Lukas Podolski is pályára léphet.

FELHÍVÁS: Várunk mindenkit az uefa.com által meghirdetett fantázia futball-ligánkba, amely a http://en.euro2012fantasy.uefa.com/ weboldalon érhető el. A liga kódszáma: 152323-75184

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

12 éve
Hát ez így volt jó, hogy kivédte Tuton
12 éve
Törölt felhasználó
Nem védeni akarom Szczesny-t, de még ha rosszul is jött a védőnek el kellett volna fejelnie. De ettől még benne van. A 11-esnél meg, ha elengedi a támadót, akkor 99%, hogy gól a vége. Bár legalább nem lettek volna egyel kevesebben!
12 éve
Törölt felhasználó
Nem védeni akarom Szczesny-t, de még ha rosszul is jött a védőnek el kellett volna fejelnie. De ettől még benne van. A 11-esnél meg, ha elengedi a támadót, akkor 99%, hogy gól a vége. Bár legalább nem lettek volna egyel kevesebben!
12 éve
Törölt felhasználó
Örülnék ha kiesne Hollandia legalább Robin nem sérülne meg és tudna pihenni és időben felkészülni a szezonra. Nem szeretem ezeket a kontinens tornákat, mert ezek a játékosok nem mennek edzőtáborba és stb. Örülnék ha kiesnének a csoportkörben, legalább július elején csatalakozhatna ismét a kerethez a többiekkel.
12 éve
Törölt felhasználó
Hát eddig a hollandoknak nincs szerencséje!17 kapura lövés!!!!És szegény Robinnak se megy!

Szólj hozzá